IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford ще продава Bronco в Европа

Всъдеходът ще се конкурира с Land Rover Defender

Американският производител Ford официално обяви, че ще предлага възродения Bronco на европейския пазар. Продажбите на всъдехода ще стартират в края на 2023 година, като той ще трябва да се конкурира с Land Rover Defender.


Ford Bronco


От компанията уточниха, че Bronco няма да бъде достъпен на някои пазари на Стария континент, като сред тях е Великобритания. Причината е, че моделът не се радва на сериозен интерес в страни с автомобили десен волан и така отпадат още Австралия, Нова Зеландия, Япония Южна Африка и др.

Все пак, за определени пазари в Европа ще се предлагат ограничен брой SUV, внасяни директно от САЩ. Засега от Ford не дават информация за вероятните спецификации на Bronco, както и за двигателите и нивата на оборудване, но уточняват, че всички версии за Стария континент ще бъдат с 4 врати.


Ford Bronco


Ако се съди по списъка със стандартно оборудване на модела, европейският вариант ще получи 12-инчов централен сензорен екран и аудио-система B&O. Всъдеходът ще се предлага със 17- и 18-цолови алуминиеви джанти, както и двустепенна кутия, която позволява превключване между задвижване на две и четири колела в движение. Ще има и електромеханична версия, която сама може да превключи на автоматичен режим, когато е необходимо.

Списъкът с опции включва офроуд круиз-контрол Trail Control, Trail Turn Assist за тесни маневри и блокиращ заден диференциал. Колко ще струва подобен модел и дали европейците ще получат 2,3-литровия EcoBoost двигател с мощност 300 к.с. (другият вариант е с 2,7-литров EcoBoost V6), ще стане известно при приближаване на старта на продажбите.

0 от 500