IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

За новия GMC Hummer EV се чака... 17 години

Толкова ще отнеме изпълняването на заявка при днешните темпове на производство

При поръчка за новия пикап GMC Hummer EV клиентът ще трябва да чака 17 години за доставката на електромобила, ако производството му продължава с настоящите темпове, съобщава The Wall Street Journal.


GMC Hummer EV


Към началото на юли дилърите на General Motors са приели 77 000 заявки за възродения Hummer, който вече е с електрическо задвижване. В момента обаче американският концерн произвежда едва 12 автомобила на денонощие, което е крайно недостатъчно за удовлетворяване на търсенето. Ниските обеми на производство се дължат на недостига на електронни компоненти и акумулатори за този модел.

Батериите на GMC Hummer EV се разработват, произвеждат и доставят от южнокорейския концерн LG. Топ-версията на пикапа има три електромотора с мощност над 1000 к.с., като пробегът с едно зареждане е около 550 км. Цените на електромобила стартират от 84 600 долара.

Пикапът има и някои нестандартни функции. Сред тях е специален режим Crabwalk, при който четирите колела се обръщат в една посока под ъгъл и това позволява на пикапа да се движи по диагонал. Електрическият Hummer разполага и с всъдеходни камери UltraVision, поставени под дъното на автомобила. Те анализират релефа и проектират изображението му на дисплей, което помага на шофьора да се справи по-лесно при движение на тежък терен.

0 от 500