IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Проблем с двигателя спира доставките на „германските“ Tesla

Клиенти на марката се оплакват, че колите им ще се забавят за „неопроделен срок“

Доставките на електромобили на Tesla, произведени в завода на компанията край Берлин (Германия), ще се забавят за неопределено време заради проблем в задвижващия блок. Това съобщиха клиенти на американската марка, които е трябвало да получат своите коли по-рано този месец.


Tesla Model Y


Засега от компанията няма официално съобщение. Известно е обаче, че планираните за тази седмица доставки на нови електромобили на Tesla в Европа са отменени. А причината е „дефект със сигурността, който ще трябва да бъде отстранен с актуализация на софтуера“, съобщава клиент на марката в един от германските форуми на собственици на Tesla.

Все още не е ясно и колко автомобили са засегнати, но изглежда, че проблемът не е само за Европа. Норвежки клиент на марката твърди, че собственици на Tesla Model Y от Канада са получили колата си преди 3 седмици, но не могат да я използват, тъй като трябва да пристигне „допълнително оборудване“.

Други купувачи, на свой ред, се оплакаха в Twitter, че превозните им средства са забавени. Един от тях твърди, че срокът доставка е отложен за ноември-декември от септември-октомври. Някои пък посочват, че колите са им доставени, но почти веднага те са били уведомени, че трябва да закарат електромобилите си в сервиз на Tesla, където да бъде извършен ремонт.

Забавянето на доставките обаче е само един от поредицата проблеми за гигафабриката на Tesla в Берлин. Преди седмица изпълнителният директор на автомобилния производител Илон Мъск нарече заводите в Германия и в Остин (Тексас, САЩ) „гигантски пещи за пари“.

0 от 500
  • #1
    0 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Това са краткосрочни проблеми и ще бъдат решени, но важното е че посоката която е поела Тесла е вярната. А какво да кажем за Toyota, на която и падат колелата на електромобилите? Но всъщност това, че ще ти хвръкне гумата е най-лесно решимият проблем. По-голям е проблемът че въобще няма да могат да произвеждат електромобили, защото нямат батерии.