IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW ще възроди M5 Touring като V8 plug-in хибрид

Спортното комби ще излезе на пазара след 2 години

Следващото поколение на BMW 5-Series ще получи версия M5 Touring, която ще трябва да се конкурира с Mercedes-AMG E 63, съобщава Bimmer Post, като се позовава на „вътрешна информация“. Според нея, новият седан M5 с вътрешно обозначение G99 ще излезе през юли 2024 г., а комбито ще бъде качено на конвейера през ноември.


BMW M3 Touring


За последно BMW предлагаше комби M5 в края на първото десетилетие на този век. Само преди дни компанията представи първото си M3 Touring, а сега става ясно, че ще върне и по-голямото комби в гамата си. Подобно на седана M5, то също ще получи хибридна задвижваща система (плъг-ин), в чиято основа ще бъде сегашният 4,4-литров V8 двигател.

Мощността на хибридния агрегат ще бъде около 650 к.с., като двете версии на новото BMW M5 – седан и комби, ще получат задвижване на четирите колела и ще се предлагат единствено с автоматична скоростна кутия. А наличието на допълнителен електромотор не само ще увеличи мощността, но и ще намали разхода на гориво.


BMW M5


С пускането на M5 Touring баварският производител за първи път в историята си ще има две спортни комбита в гамата си. Така BMW ще може да се противопостави още по-успешно на големите си конкуренти Mercedes-Benz и Audi, които от много врече предлагат на клиентите си дуетите C 63 / E 63 Estate и RS 4 / RS 6 Avant.

Що се касае до стандартната 5-Series, тя ще смени поколенията си още през 2023 г. Моделът ще се предлага в бензинови и дизелови версии с различна степен на електрификация, както и в модификация, задвижвана изцяло на ток – i5.

0 от 500