IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW M обяви дебюта на още един модел тази година

M Hommage ще излезе в ограничен тираж и ще струва 600 000 евро

Тази година е много важна да BMW, тъй като автомобилният производител празнува 50-годишнината на своето подразделение M и специално за него подготви няколко премиери. По-рано тази седмица баварската компанията представи първото комби M3 Touring, а сега обяви, че по-късно тази година ще представи и още един много специален автомобил.


BMW M


Подробности бяха съобщени, но според изданието BMWblog, това ще бъде автомобилът M Hommage, за който се спомена още преди няколко месеца. Твърди се, че новият модел M ще представлява „гореща“ версия на M4 CSL, но със сериозни подобрения. Инженерите на баварския производител са обърнали специално внимание на аеродинамиката и на олекотяването на теглото.

Очакванията са, че BMW ще даде на новия автомобил M жълти матрични фарове, олекотени джанти и други регулируеми елементи като стабилизатори и амортисьори. Колата трябва да изглежда изключително, като се различава от M4 CSL, но не прекалено.

Според слуховете, новият Hommage ще получи двигател с 600 к.с. и 700 Нм, като мощността ще се насочва към задните колела с 8-степенна скоростна кутия ZF. Система 4х4 няма да има, тъй като ще добави тегло. Очакваното ускорение от 0 до 100 км/ч е 3,5 секунди, а максималната скорост – 320 км/ч.

Твърди се още, че колата ще бъде пусната в продажба на цена от 600 000 евро, като ще излезе в тираж от само 50 бройки. А това означава и ексклузивност, като нейните бъдещи собственици ще бъдат внимателно подбрани.

0 от 500