IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте в какво се е возел президентът на САЩ в доброто старо време

Този Chrysler, принадлежал на самия Хари Труман, сега се продава на търг

Възстановен Chrysler New Yorker от 1955 година, принадлежал на американския президент Хари Труман се предлага на търг в САЩ, със стартова цена от 83 500 долара. Автомобилът е бил използван като ежедневен от Труман, две години след оттеглянето му от президентския пост през 1953 година.


Chrysler New Yorker Deluxe на Хари Труман


Луксозната машина е внимателно възстановена отвън и в салона, като е с нова боя на купето и многобройни хромирани акценти. Изцяло възстановен е и 5,4-литровият Hemi V8 двигател, както и двустепенната автоматична скоростна кутия Powerflite, която предава тягата към задните колела.

Но ако искате да шофирате машината, трябва да знаете, че двигателят не е приведен в работно състояние и това за момента няма как да стане. Което, обаче, не е никакъв проблем за автомобилните колекционери, които държат такива автомобили като музейни експонати и не си и помислят да ги карат някъде.


Chrysler New Yorker Deluxe на Хари Труман


Президентският Chrysler New Yorker Deluxe е с лъскава черна боя на каросерията, а продавачите твърдят, че стоманените панели са без грам ръжда. Единствено се намират дребни недобре направени детайли от по-ранна работа по колата. Класическият вид се допълва от специфични джанти и гуми с бели бордове.

Интериорът е покрит с кожа и текстил, като и тук изобилства от хромирани акценти. Вратите, според продавача са "почти перфектни", както и арматурното табло, което разполага с всички възможни бутони и ръчки за времето си, включително скоростен лост до волана.


Chrysler New Yorker Deluxe на Хари Труман


New Yorker се произвежда от Chrysler от 1940 до 1966 година, като е бил флагман на марката за този период. Обикновено, такъв модел в сходна кондиция (без да може да се движи) се продава на подобни търгове за между 7 и 8 хиляди долара. В случая, знатният собственик е позволи машината да е десетократно по-висока цена.

   
Повече снимки на президентския Chrysler New Yorker Deluxe вижте в галерията:

0 от 500