IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Русия възражда още две марки от времето на СССР

Проектите „Волга“ и „Победа“ трябва да бъдат реализирани от групата ГАЗ

Русия не смята да спира с възраждането на марката „Москвич“, като към нея могат да се присъединят още два бранда от времето на бившия Съветския съюз - „Волга“ и „Победа“. Това обяви министърът на промишлеността и търговията Денис Мантуров, цитиран от местните медии.


Волга


„Колегите ни имат планове за възраждане на марката „Волга“ или „Победа“, а защо не и на двете заедно“, заяви Мантуров, когато беше запитан за плановете относно завръщането на „Москвич“. Той не посочи кои точно „колеги“ има предвид, но по-късно уточни, че проектите могат да бъдат реализирани от групата ГАЗ, но и не само от нея.

„Волга“ и „Победа“ са продукти на автомобилния завод в Горки (сега градът се казва Нижни Новгород). Моделът ГАЗ-М-20 „Победа“ се произвежда в предприятието от 1946 до 1958 г. Малко преди края на жизнения му цикъл се появява и ГАЗ-24 „Волга“, който претърпява няколко смени на поколенията ГАЗ-24-10, ГАЗ-3102, ГАЗ-31029 и ГАЗ-3110.

Последният модел – ГАЗ-3105, се произвежда през периода 1992-1996 г., като от него са направени едва 55 бройки. През 1998 г. е направен опит за възраждане на марката с появата на ГАЗ-3111, като от него са сглобени 417 единици.

През 2008 г. ГАЗ започва производството на модела Volga Siber, който представляваше лицензирано копие на Chrysler Sebring. Седанът обаче не спечели популярност и от 2010 г. групата произвежда само търговски превозни средства.


0 от 500
  • #6
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Предлагам да направят революция, не октомврийска просто да измислят и наложат друг вид транспорт като взаимстват военни технологии, примерно би им се отдало нещо като барон Мюнхаузен което напълно им отговаря на модерните технологии.
  • #5
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    чебурашките многопсарси повярвали решили да превземат острова и като трофеи да измъкнат поточните линии на ролс и бентли но преди това трябва да прегазят алемания ама зимата на 41 свърши и друг шанс нямат https://youtu.be/NeQM1c-XCDc
  • #4
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Смях ( преди 1 година )
    Имат планове за петилетката.
  • #3
    14 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Тия пък изостанали азиатци щяли да правят коли?!? Що не почнат с нещо по-лесно ? Например котлон , фритюрник , и други достижения на съвременното машиностроене :)
  • #2
    22 rate up comment 3 rate down comment
    Възродители - хаха! ( преди 1 година )
    И двете коли са крадени като дизайн, шаси и моторизация след Втората световна война. Какво ще възраждат? Краденето - това го доказаха, че не са го забравили. Виж, правенето на коли не го могат.
  • #1
    26 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Да, да. Ще ги възродят във Фотошоп (пиратски, работа се) и до там.Те елементарни модули за АБС не могат да си осигурят, кола ще ли да правят.