IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW M3 Touring започна с рекордите още преди премиерата си

Комбито е най-бързият автомобил в този клас на Северна дъга на „Нюрбургринг“ (ВИДЕО)

Премиерата на първото комби BMW M3 ще се състои по-късно този месец и баварската компания продължава да подклажда интереса към него. След редица снимки и тийзъри спортното подразделение на производителя от Мюнхен публикува видео, в което показва как BMW M3 Touring поставя рекорд на Северната дъга на „Нюрбургринг“, записвайки време от 7:35.060 минути.


BMW M3 Touring


Това е най-доброто постижение на комби в историята на трасето, като с него M3 изпреварва Acura/Honda NSX, BMW M5 Competition (F90) и Lamborghini Gallardo LP 570-4 Superleggera. И с него то напълно оправдава твърденията на компанията, че е създала най-доброто комби за всички времена.

Автомобилът ще бъде представен официално на 23 юни по време на Фестивала на скоростта в Гудууд (Англия), като тогава ще станат известни и неговите пълни характеристики. Повечето от тях обаче не представляват тайна – под капака на BMW M3 Touring ще бъде поставен 3,0-литров редови турбомотор с 6 цилиндъра, като той ще се предлага във версия Competition.



Това означава, че първото комби M3 в историята ще развива 510 к.с. и 650 Нм въртящ момент, които при седана M3 Competition позволяват ускорение от 0 до 100 км/ч за 3,5 секунди и развиване на максимална скорост от 290 км/ч. Характеристиките на версията Touring ще бъдат приблизително същите.

От BMW се похвалиха и с официализирането на още един рекорд на Северна дъга. При премиерата на BMW M4 CSL в края на май беше обявено, че олекотеното купе е записало време от 7:20.207 минути. Тогава баварците посочиха, че това е най-бързият сериен автомобил на марката в историята, но така и не стана ясно в кой точно клас попада той – спортни автомобили или коли от среден клас.



Сега вече всичко е уточнено и BMW M4 CSL е новият лидер в класа на автомобилите от среден клас. Така то измества от първата позиция досегашният рекордьор на Северната дължа Jaguar XE SV Project 8, чийто резултат беше 7:23,164 минути.


0 от 500