IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

SsangYong показа нов SUV с „корав“ дизайн

Torres е малко по-голям от Korando и има изцяло нов интериор

SsangYong в момента е далеч от цветущо финансово здраве, но корейският производител не спира да търси начини как да привлече повече клиенти и, съответно повече парични потоци. След като неотдавна лансира електрическа версия на Korando, днес компанията представи новия си високопроходим модел, наречен Torres.


SsangYong Torres


SsangYong Torres е позициониран над най-разпознаваемия модел на марката - Korando. От предоставените изображения е видно, че всъдеходът има офроудърска визия с масивна предница, под която има също толкова масивна броня. Страничният профил малко напомня за модели на Jeep, а отзад сякаш виждам фейслифт на един по-голям Korando.

Въпреки някои прилики във външността с Korando, в интериора на Torres няма и помен за по-компактния всъдеход. Новият модел е с модерна кабина, която също залага на по-ъгловати форми, като акцент с трите екрана - на дигиталното инструментално табло, на мултимедията и още един за контрол на системата HVAC.


SsangYong Torres


От SsangYong все още не предоставят технически данни за новия Torres, но южнокорейското издание Autopost са се сдобили с официални документи, които разкриват какво да очакваме. И на първо време под капака ще видим 1,5-литровият бензинов мотор на Korando, с максимална мощност от 170 к.с. и въртящ момент от 280 Нм.

Агрегатът ще бъде стикован с 6-степенна автоматична скоростна кутия, която базово ще задвижва предните колела, а опционално - и четирите. Предвид по-големият размер, Torres ще предлага и по-голям обем на багажника от Korando - 703 литра, които нарастват до 839 при премахване на разделителя за багаж и стават 1662 при сваляне на задните седалки.


SsangYong Torres


Новият корейски SUV ще се предлага в няколко нива на оборудване, като дори и най-базовата версия ще е с кожен салон, макар и изкуствен. Също базови ще бъдат отопляемите волан и предни седалки, LED фаровете, автоматичният климатик и други "екстри". Базовата цена в Южна Корея е еквивалентна на малко под 20 000 евро, а скоро ще има и изцяло електрическа версия, която явно ще следва рецептата на екологичния Korando.

Повече снимки на SsangYong Torres вижте в галерията:

0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Просто автомобилен ф ( преди 6 месеца )
    Да може би в Южна Корея цената е такава , но за Европа базовата цена е 40 000 Евро , а топ изпълнението на модела е около 50 000.
  • #3
    3 rate up comment 1 rate down comment
    П ( преди 1 година )
    Имам корандо 2013-а, на 230 к. Дотук само обслужване и смяна на 1 механизъм на заключването на предна дясна.
  • #2
    6 rate up comment 0 rate down comment
    IM-A-мен_DrtУАЙТBoY ( преди 1 година )
    Тия този път са го докарали дизайнерски до нещо средно м/у щатския джип и Рейндж Ровера, но наистина са го пипнали доста сносно и са направили нещо впечатляващо като външен аутфит, хич не е зле гледката отстрани, бива ги в заимстването на идеи...
  • #1
    19 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Корейците определено заслужават повече клиенти защото правят здрави машини на съвсем разумна цена.