IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Може ли Tesla Model Y да се ползва за полицейско преследване

Близо 30 минути електрическият кросовър гони Ford Mustang с висока скорост (ВИДЕО)

В последно време все повече полицейски служби по цял свят преминават към автомобили с електрическо задвижване. Напълно нормално, най-търсени за моделите на Tesla, които доказват, че могат да се справят с подобна дейност.


Tesla Model Y


Както можете да видите във видеото, служител на реда с Tesla Model Y в продължение на около 30 минути преследва Ford Mustang, при това с доста висока скорост. Благодарение на вградената камера за управление на Tesla (TeslaCam), целият инцидент е заснет. И напълно разсейва притесненията относно това, че електромобили не могат да се справят на големи разстояниs, прегряват или просто изчерпват обхвата си прекалено бързо.

Инцидентът е станал на 22 май 2022 г. около 8.40 сутринта. Електромобилът Model Y е част от автопарка на полицейското управление на Логан (щата Охайо), като по информация на Drive Tesla Canada, служителят на реда е спрял Ford Mustang, с който са се придвижвали двама души.



Интересното е, че жената слиза от колата и се разхожда из района. След като полицаят я моли да се върне в автомобила, неговият водач, без да я изчака, потегля. Преследването продължава около 75 км, като в крайна сметка полицаят се отказва от съображения за безопасност. По-късно става ясно, че колата е била открадната, а престъпникът все още се издирва.


0 от 500
  • #5
    10 rate up comment 9 rate down comment
    Ммммм ( преди 1 година )
    Теслата нямаше никакви проблеми да го настигне, да го изпревари и така. Те само го преледваха и се вижда, че караше доста опасно за което се беше опасно да се продължава да се преследва. Има си други начини, след това да го издирят и хванат. Може да са го следили след това с хеликоптер и като спре да го хванат!
  • #4
    13 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Най-вероятно е нямало да стигне батерията за още 5 минути. Отгоре на това Мустанга въпреки, че е с управление на тухла, направо направи луда Теслата
  • #3
    13 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Просто се отказа, защото Мустанга го откъсна
  • #2
    8 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Нали Тресла не я набутват по държавните служби и всички продажби са само от частни лица и фирми.
  • #1
    17 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    от това което виждам, Мустанга просто избяга и това е причината да се откажат да го гонят. А не "съображения за сигурност". Определено не стават електричките за дълги гонки.