IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ineos ще прави и електрически офроудър

Екологичният всъдеход ще е по-малък от Grenadier, но също ще е способен извън пътя

Ineos Grenadier, считан за идеологически наследник на класическия Land Rover Defender, съвсем скоро влиза в серийно производство в завода на компанията във Франция. Всъдеходът наскоро бе представен и в България, като продажбите му в нашата страна ще стартират до края на настоящата година.


Ineos Grenadier


И докато към момента, поделението за автомобили на химическия гигант Ineos е по-скоро скептично по отношение на изцяло електрическа версия на модела, то компанията няма намерение да се откаже от идеята за автомобил на батерии и възнамерява до няколко години да лансира компактен електрически SUV, който да има същите или поне сходни оф-роуд способности като на по-големия модел.

Обявлението за появата на втори модел на марката Ineos бе направено лично от собственика й Джим Ратклиф, по време на видео обръщение, посветено на старта на производството на Grenadier. Към момента няма много информация за компактния всъдеход, като от компанията споделят само, че той ще е на по-малка и по-различна архитектура от тази на "възкресения Defender".

Новият електрически SUV ще се асемблира в същия завод във Франция, където се произвежда Grenadier и където от догодина ще стартира сглобяването на пикап версия на модела. От Ineos подчертават, че автомобилът на батерии ще запази функционалността и офроуд възможностите на по-големия всъдеход, но освен това ще е подходящ и за по-конвенционална употреба.

И докато за електрическия Ineos ще трябва да почакаме още няколко години, то компанията очаква да е готова с прототип на Grenadier, задвижван от водородни горивни клетки, още в края на тази година. По проекта британците си партнират с Hyundai. А що се отнася до конвенционалните бензинова и дизелова версии на всъдехода, поръчките в Западна Европа вече стартираха, като цената започва от около 60 000 евро.

0 от 500
  • #1
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    А дано. Най после да се появи и електрически джип който да става за нещо че ми писна от разни фалшиви СУВ изпълнения с окачване и проходимост като на лек автомобил.