IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Алтернативата на Defender потвърди моторите на BMW

Всъдеходът Ineos Grenadier ще се предлага само с автоматична кутия (ВИДЕО)

Компанията Ineos разкри подробности за силовите агрегати и трансмисията на всъдехода Grenadier, който се явява идеологически приемник на предишния Land Rover Defender.


Ineos Grenadier


Първият модел на новия британски производител на електромобили ще бъде оборудван единствено с автоматична скоростна кутия. Първоначално екипът, който проектира всъдехода, е имал намерение да предложи и механични скорости, но в крайна сметка е решил, че автоматът с 8 предавки е напълно достатъчен.

Що се касае до силовите агрегати, под капака на Grenadier ще се поставят бензинови и дизелови двигатели на BMW с работен обем от 3,0 литра. В момента прототипи на модела се тестват активно, като изпитанията до момента са доказали, че именно тези силовия агрегати са най-надеждни и най-безопасни.



Премиерата на новия британския всъдеход ще се състои през 2021 година, а серийно производство ще стартира година по-късно. Компанията Ineos вече спечели делото, заведено от Jaguar Land Rover относно дизайна на автомобила и има право да го използва, което означава, че той със сигурност ще бъде в стила на оригиналния Land Rover Defender.

Снимка и видео: Ineos

0 от 500