IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новите Dacia Duster и Bigster са готови на 99%

Смяната на главния дизайнер на марката няма да се отрази на двата модела

Двата бъдещи кросоувъра на Dacia – следващото поколение на Duster и напълно новият Bigster, са готови на 99%, като работата по тях не е повлияна от смяната на главния дизайнер на румънската марка. Това обяви шефът на компания Денис Ле Вот пред британското издание Autocar.


Dacia Bigster


В последните седмици се появиха опасения, че процесът може да бъде забавен заради проблеми с дизайна. Първоначалните планове на Dacia бяха разработката на двата автомобила са се заеме Алехандро Мезонеро-Романос, но той дори не започна работа. Неговото място зае Майлс Нюрнбергер, който е известен със създаването на автомобили на Aston Martin и Lincoln, но и той се задържа съвсем кратко на поста.

„Съжалявам за честата смяна на персонала, но сега е най-добрият момент за наемане на нови служители. Компанията ни има редица обещаващи проекти, по които ще бъде по-интересно да се работи от нулата“, коментира Ле Вот.

Вече е известно, че мястото на Нюрнбергер като директор по дизайна на Dacia ще заеме Давид Дюран, който създаде последния модел на марката – Jogger.


0 от 500