IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шефът на Dacia разкри какъв ще е новият Duster

Третото поколение на модела ще се различава значително от бъдещия по-голям SUV на марката

Всички усилия на Dacia в момента са насочени към пускането на пазара на новото поколение на кросоувъра Duster. Това обяви Дани Ле Вот, ръководител на подразделението Dacia-Lada, в интервю за Automotive News Europe, като разкри подробности за модела.


Dacia Duster


Според топ-мениджъра, третият Duster ще бъде истински SUV, който ще запази задвижването на четирите колела, но ще добави комфорт, подобрено управление и функционалност. Моделът ще направи огромен скок напред, тъй като ще премине на модулната платформа CMF-B.

Шефът Dacia-Lada се спря и на разликите между новия Duster и бъдещия голям кросоувър на румънската марка Bigster, който ще излезе през 2023 или 2024 г. Според него, Bigster ще бъде по-скоро голям семеен автомобил, докато Duster ще запази качествата си на полезен SUV. Размерите на модела няма да се променят, като дължината ще си остане 4,35 метра, но благодарение на новата платформа ще се подобрят качествата на автомобила.

Ръководителят на подразделението за бюджетни марки Renault Group смята, че промяната в икономическата и политическата ситуация в света ще бъде от сериозна полза на Dacia и компанията трябва максимално да се възползва от това.

„Колкото по-голяма е инфлацията, толкова повече хора, които досега са били клиенти на други марки и други сегменти, ще се насочат към нас“, смята Денис Ле Вот. Той обаче предупреди, че автомобилите в Европа ще продължат да поскъпват, защото предстои затягане на екологичните стандарти, както и на стандартите за безопасност.

0 от 500
  • #4
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Припомням ( преди 2 години )
    Че англичаните искаха да правят Роувър във Варна,но под претекст,че автомобила е морално остаряла , а всъщност безбожна корупция , ние отказахме. Сега България можеше да има производство каквото имат румънците. Затова никога не трябва да се връщат на власт досегашните крадци.
  • #3
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Бай Х.. ( преди 2 години )
    За тая цена,няма друга марка,освен руска каруца !
  • #2
    1 rate up comment 23 rate down comment
    реклама ( преди 2 години )
    заДръстер - Колата на истинските задръстеняци!
  • #1
    6 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Колкото по-голяма е инфлацията, толкова повече хора, които досега са били клиенти на други марки и други сегменти, ще се насочат към нас Мъка, мъка...