IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault напълно скъса връзката с Русия

Няма шанс модели на френската компания да се произвеждат под чужда марка

Френският производител Renault е напуснал Русия, като няма шанс някой от неговите модели да остане да се произвежда под друга марка. Досега се твърдеше, че АвтоВАЗ, който беше част от Renault Group, има лиценз за сглобяването на Duster под марката Lada, но това няма да стане, съобщават руските медии.


Рено Русия


Още в средата на май стана ясно, че активите на групата Renault са предадени на руската държава и на властите в Москва. Дялът на френската компания в АвтоВАЗ (67,69%) става собственост на Научно-изследователския институт НАМИ, а заводът „Рено Русия“ в Москва, където се сглобяваха моделите Duster, Kaptur и Arkana – на кметството на столицата. Тогава беше обявено, че в него ще се произвеждат автомобили от марката „Москвич“.

Твърдеше се още, че Duster няма да изчезне от местния пазар, като сглобяването на кросоувъра ще бъде преместено от Москва в Толиати. Дори беше посочено, че моделът ще получи нов двигател – 1,8-литровия атмосферен мотор ВАЗ-21179, който ще заеме място на френския 1,6-литров H4M.

Оказва се обаче, че в Renault дори не знаят за подобни намерения. От френската компания обявиха, че производството на техни автомобили в Русия е напълно спряно. Доставки на готови коли от чужбина не се предвижда, както и че няма възможност модели на Renault да се произвеждат под друга марка.

Французите уточняват, че гаранцията на всички вече продадени автомобили в Русия се поема от новия собственик на активите. Досегашните дилъри на марката обаче вече отказват да поемат гаранционните ремонти и дори подготвят дело срещу Renault Group, като ще настояват пред съда да им бъдат изплатени компенсации за инвестираните от тях средства.

0 от 500
  • #10
    6 rate up comment 23 rate down comment
    Аноним ( преди 1 година )
    10, можеш ли да просветиш в какво напредва България? Смешно е да се чете от българи, които използват всичко американско, за изостанала Русия!P.S. Русия произвежда самолети, кораби, атомни ледоразбивачи, строителна и селскостопанска техника. Освен това Русия има своите аналози на Google, Google Maps, Google AdSense, WhatsApp, Facebook, Uber, PayPal и дори SWIFT. Коя от тях има своя в България?
  • #9
    22 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    А една изостанала азиатска държава още се гордее с Москвич 412, .. и затова винаги ще бъдат изостанали
  • #8
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Мхм ( преди 1 година )
    Защо да ги подържат с финансови инжекции Рено е хиляди по добре финансово от фалиралият Соцвагрн в съседна германия
  • #7
    13 rate up comment 2 rate down comment
    Fury ( преди 1 година )
    До 7: Може би при някои все още има останало чувство за морал, чест и справедливост. Не всичко е пари приятелю.....
  • #6
    6 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Нагледен пример как бизнеса е напълно зависим и контролиран от държавата. В една нормална икономика това не може и не би трябвало да се случва. Оставям настрана Рено в което има участие френската държава, която също има думата. Същото се случва с напълно частни компании от всички сфери. Политиците ги заставят да правят неща, които ги карат да търпят огромни загуби и дори да фалират. Никога не съм вярвал, че може да има такива големи зависимости. Отстъпиха си пазара за други и ще страдат много.
  • #5
    8 rate up comment 11 rate down comment
    Икономист ( преди 1 година )
    И преди да загубят нови милиарди от аферата си с Русия, Рено беше натрупало около 12млрд ? загуби от предходната година. Интересно докога ще го подържат на изкуствено дишане Нисан и френските държавни финансови инжекции?
  • #4
    4 rate up comment 13 rate down comment
    Яяя... ( преди 1 година )
    На тоя пилон май е стояла минджата на рено! Май без нея е по-готин. ))))
  • #3
    12 rate up comment 18 rate down comment
    От Ловеч съм ( преди 1 година )
    Не се хабете - #2 е рено фена, с мозъчните проблеми. оставете го да умре в самота
  • #2
    17 rate up comment 38 rate down comment
    До #2 ( преди 1 година )
    Защото америка така представя нещата пред света и тъпанарите , които сляпо гледат в телевизора и вярват на всичко , което телевизора им изсере на главите отгоре. Затова #2. Защото новия световен ред се опитва да направи нещата такива. А смяташ ли ,че на някой руснак или дори на някой българин му пука за рено и политиката им спрямо останалите? Преди да наричаш Русия сибирска смрад се огледай около себе си , подуши се под мишниците и пак помисли къде е смрадта из коментарите.
  • #1
    21 rate up comment 9 rate down comment
    Бай Дън ( преди 1 година )
    Разпоредил съм Рено да останат в Ръсиия до увреждането и на последният мужик.