IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какво трябва да носите в багажника, ако моторът откаже

Според TUV, това са частите, които най-често се развалят по време на пътуване

Добре известен факт е, че у нас автопаркът е стар. Междувременно лятото бързо наближава. А с това и сезонът на пътуванията. Много българи ще отидат до моретата и планините със собствен транспорт. Предвид поостарелите ни автомобили, освен нещата за път, е добре да имате в колата е своеобразен запас от инструменти и някои авточасти. Например тези, които гарантирано ще помогнат за стартиране на двигателя.


резервни части


Нека веднага направим едно уточнение, че не говорим за основен ремонт на пътя, а за резервни части, чиято неизправност може лесно и независимо да се диагностицира и ако нещо се случи с тях, могат лесно да бъдат сменени. Така например е добре да имате комплект свещи в багажника, както и запалителна бобина. Случва се на пътя някой от тях да откаже да работи. В резултат на това един от цилиндрите ще спре да действа, което ще доведе до нестабилна работа на двигателя. А какво да кажем за продължаването на движението на такъв двигател...

Сензорът за положение на коляновия вал работи като синхронизатор на системата за впръскване на гориво и запалване. Тази джаджа не е скъпа, но изключително необходима, защото ако се повреди, няма да е възможно да стартирате двигателя при никакви обстоятелства.  А необходимостта от смяна на въпросната резервна част може да ви хване в най-неподходящия момент.

Очевидно списъкът може да бъде продължен доста дълго, но ние ви представяме основните неща, които липсват в повечето багажни отделения и които, според TUV се развалят най-често в един автомобил. Разполагайки с тези резервни части в багажника на колата си, вие ще се предпазите от някои от проблемите, които могат да ви изненадат по време на дълго пътуване.

0 от 500
  • #14
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Някой ( преди 1 година )
    В нормалните държави, ако ремонтираш нещо на пътя глобата ти е сигурна, викаш пътна помощ и те откарват. В Испания глобяват за свършено гориво.
  • #13
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Той ( преди 1 година )
    Забрави и турбина и 4 дюзи по 1400лв.
  • #12
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Дедо Чочко ( преди 1 година )
    С уж новите дръгели е така,тези от90те не те оставят на пътя
  • #11
    17 rate up comment 1 rate down comment
    Това ( преди 1 година )
    да не ти е Москвич, свещи, чукче, кабели и т.н.,пък и трябват ръце да знаят какво правят.
  • #10
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Смехурко ( преди 1 година )
    Ще се спукам от смях. Резервен мотор в багажника. Туй да не е гърбава ЗАЗ-ка? И ремарке или военна работилница отзад?
  • #9
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Българина ( преди 1 година )
    Може и да съм старомоден, но бобина и комутатор си нося в багажника.На по-новата кола и резервен компютърен блок.Случвало се е бобина да ме предаде, не го пожелавам на никого.АКО я имах(20лв на старо) щях да я сменя и да си карам, НО понеже бяха почивки изкарах 3 дена на една бензиностанция :) То добре че там 'изпуши' :)
  • #8
    42 rate up comment 4 rate down comment
    Газко Уазков ( преди 1 година )
    Авторчето, спокойно можеш да допълниш списъка с датчик разпределителен вал, горивна помпа, генератор, атгренажен ремък комплект, съединител комплект, радиатор............и нещо, с което да се гръмнеш!
  • #7
    7 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    това са сто лева за карта тя колата не струва толкова
  • #6
    36 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Какви свещи, бобини и датчици в багажника в 2022, да не сме в 70-те? Абонирате се за пътна помощ и това е. "Глупавите" западняци са го измислили отдавна, ние още си живеем в миналото и сме специалисти по всичко.
  • #5
    26 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    #3 Точно. Не се тръгва на път като за Алилуя. Вода се носи, дреха, зарядно и преносима батерия за телефон, фенер, джобно ножче и др. базови неща.