IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Защо е строго забранено да снимате колата си

Суеверните шофьори са добре запознати с този и с много други ритуали

Шофьорите са доста суеверни хора. Трудно е да си представим колко мръсни коли се движат по пътищата, които са принудени да изглеждат така, само защото собствениците им се страхуват, че чистата кола има шанс да се развали. И, както се оказва, има много такива суеверия. Разказваме ви за едно от тях.


снимки


Плюйте три пъти през лявото рамо, Завърти се, ако черна котка пресече пътя, почукайте на дърво, да давате пари с лявата си ръка и да ги взимате с дясната... Суеверните хора са добре запознати с тези и много други ритуали, предназначени да ги предпазят от неприятности или да призовават неведоми сили за късмет и просперитет.

Но този вид хора имат суеверия във всяка област. И дори в шофьорската общност има такива. Знаете ли, например, защо не можете да снимате колата си? И един суеверен човек ще обобщи цяла научна обосновка за това. И определено ще заключи, че нарушителят на табуто го чака голямо и ужасно наказание, по-лошо от западните санкции срещу Русия. Не вярвате?

Според суеверието снимането на автомобила е строго забранено (както и снимането на хора на фона му), тъй като се смята, че колата, която е неодушевен обект, все пак има жива същност. И ако направите снимка на кола или се снимате с нея, тогава това със сигурност ще доведе до нейната повреда.

Радикалните "суеверия" дори заплашват с кражба или злополука. Всичко това е оправдано от факта, че след като снима колата си, собственикът ѝ дава да разбере, че тя ще бъде продадена скоро. И тук вътрешният свят на колата вдига бунт и цялото оборудване започва да се разваля.

Но какво ще стане, ако наистина ще продавате колата? Отговорът е прост: някой външен човек, който никога не е общувал с колата ви и още повече, не е седял в нея, трябва да направи снимките. Тогава глупавата стоманена душа няма да подозира нищо. И ако това не ви убеди, опитайте се да намерите отговора защо нито пилотите, нито състезателите не правят снимки с колите си преди старта.


0 от 500