IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето как ще изглежда първият нов Москвич

Путин вече обеща да си купи от възродената марка - но още не е ясно какви точно модели ще произвежда тя

Московският завод на Renault става собственост на властите в руската столица и занапред ще произвежда автомобили от възродената марка "Москвич" - тази новина развълнува и много българи, чиято младост е минала под знака на съветския "народен автомобил". А говорителят на Владимир Путин побърза да обещае, че лично президентът ще си купи от бъдещите нови "москвичи" - "стига да са добри".
    
     
Москвич, Кама 01
Разработеният от КАМАЗ прототип Кама-01 почти сигурно ще е първият производствен модел на новия Москвич - макар и с доста по-големи размери от тези на концепта
 
  
Но какви по-точно ще са тези автомобили? Дали Русия, която под натиска на обстоятелствата вече се отказа от въздушните възглавници, ABS и ESP като задължителни системи в новите коли, няма просто да възроди някои стари модели на Москвич - примерно "Алеко"? Или заводът ще продължи, както досега, да прави модели на групата Renault, но със сменени емблеми? Или ще заложи на изцяло нови модели?

По всичко личи, че правилният отговор е третият. Вече е сигурно, че в Москва няма да се правят модели на Renault. За разлика от предприятието на АвтоВАЗ в Толиати, за което французите запазват опцията за обратно изкупуване в близките години, заводът в столицата е безвъзвратно загубен за тях, поне според руски източници. Занапред той ще се управлява от местните власти в Москва (за момент се изкушаваме да си представим какъв автомобил би произвела нашата Столична община). И първият му модел е вече до голяма степен сигурен - този на снимката. Нека разгледаме него и останалите варианти за бъдещите "Москвичи".
   
    
Новите Москвичи - 4 спрягани варианта (ГАЛЕРИЯ):


 

 

0 от 500
  • #112
    19 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Изглежда добре НО - за руският пазар колата трябва да е супер практична - без излишни части, формите трябва да са квадратно/правоъгълни а фаровете кръгли за да могат тенекии и светлини да се сменят лесно при катастрофи. Колата трябва да пали при -60 градуса и да не прегрява при +50. Единственият успешен руски автомобил е Лада Нива. Рашките трябва да вземат този автомобил и да правят всичко по негов образец.
  • #111
    31 rate up comment 17 rate down comment
    д-р.Куртев ( преди 1 година )
    "че лично президентът ще си купи от бъдещите нови "москвичи" - "стига да са добри". Няма да си купи,не защото не са добри,а защото няма да съществуват изобщо !!!
  • #110
    32 rate up comment 23 rate down comment
    чичака ( преди 1 година )
    Колко моми минаха през Алеко-то ми в края на 80-те.... Добра кола, хахах
  • #109
    28 rate up comment 28 rate down comment
    гост ( преди 1 година )
    ПО-ГОЛЯМА ГРОЗОТИЯ НЕ МОЖАХА ЛИ ДА ИЗМИСЛЯТ........ НЕ ЧЕ ИМАМ НАМЕРЕНИЕ ДА СИ ГО КУПЯ ..... ПФУУУ
  • #108
    39 rate up comment 21 rate down comment
    bo ( преди 1 година )
    Опред прилича на едно старо Дайхатсу. Няма как да направят нещо без да го откраднат. И китайците и японците имаха такава практика, но поне после се развиха и следват собствени концепции. Тез индианци само бомби все още успяват да сглобят.
  • #107
    41 rate up comment 14 rate down comment
    tarek ( преди 1 година )
    Такива булшит статии четем от 25 години и все почват да правят Москвич и все не успяват.Човек трябва да е хипер мега гига *** за да повярва,че точно сега ще "почнат" да правят някакво подобие на кола!
  • #106
    19 rate up comment 6 rate down comment
    Чукотка ( преди 1 година )
    Китайска реплика на БМВ i3
  • #105
    29 rate up comment 8 rate down comment
    До 105 ( преди 1 година )
    Мда - Ладите бяха по-добри във всичко от Космич. Защото бяха Фиат. Иначе всички се подиграват на италианските коли но Фиат е в пъти по-добър от Космич
  • #104
    16 rate up comment 7 rate down comment
    Как, бе ( преди 1 година )
    Как се въртеше волана само!! Супер беше едно време. Нее като сега... А врата по 5 пъти.бам БАМ . Ама кола масвич.. тия дето бягаха в корекома бяха лентяй.. И наще ДроГаре ите от корвком пазарувах често даже живков Копанаря се возешв на Мерцедес...
  • #103
    44 rate up comment 11 rate down comment
    Д-р Исня ( преди 1 година )
    Руските коли бяха почти завладяли света - Америка, Япония, Австралия...бяха само те. Това беше и причината да се чака 10 години за автомобил. Западняците поглъщаха цялото производство. После се научиха и те да правят коли като копират Лада и Москвич. Линкълн и Кадилак са всъщност фейслифт на Заз и Жигули. Така се обърнаха нещата.