IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електромобилът на Bentley ще вдига 100 км/ч за 1,5 секунди

Първият модел на марката изцяло на ток получава задвижване с 1420 к.с.

Главният изпълнителен директор на Bentley Ейдриън Холмарк разкри нова информация относно първия електромобил на британската марка, който би трябвало да се появи през 2025 година. По думите на мениджъра, електрическата машина ще е с мощност от близо 1420 конски сили (1044 kW), като ще предлага и брутално ускорение.


Bentley EXP 100 GT


"Ако сега имаме мощност от порядъка на 650 конски сили при GT Speed, то тя ще е поне двойно по-голяма при електромобила", заявява Холмарк пред изданието Automotive News. "От гледна точка на ускорението от 0 до 60 мили в час (0 - 97 км/ч) нещата ще са много сериозни, наистина сериозни. Ще може да ускорите за секунда и половина! Знаем, че това е притеснително за някои, затова ще има опция за по-плавно ускорение - 2,7 секунди".

Бъдещото Bentley EV ще бъде изградено на архитектурата PPE, която ще е в основата и на други модели на Volkswagen Group като Audi Q6 E-Tron и Porsche Macan EV. По отношение на дизайна на електромобила, Ейдриън Холмарк все още е уклончив и заявява само: „Това, което няма да направим със сигурност, е да се опитаме да изглежда като електрически автомобил“.

В по-ранно интервю мениджърът на бритаанската марка беше дал по-специфичен отговор на това, как би могъл да изглежда новия електромобил на Bentley: "Ако не сте в тренда на SUV-моделите, сте наникъде". Някои слухове от миналата година споменаваха, че автомобилът може да е седан с повишен клирънс.


Bentley EXP 100 GT


До 2030 година Bentley се надява да произвежда само електромобили, което означава, че трябва да очакваме няколко модела на батерии. "По отношение на цената, при един от електромобилите ще е доста над тази на гамата Mulsanne, по-висока от всичко, което към момента имаме. Така и трябва да бъде", коментира Холмарк.

През 2020 година, Bentley открехна завесата на електрическото си бъдеще с концепцията EXP 100 GT (на снимките). Издълженият силует и отварящите се нагоре врати, обаче, не са сред нещата, които очакваме от първия сериен електрически модел на марката. Но какво точно ще видим, може би ще разберем в недалечно бъдеще с първите концептуални визии по темата.

Компанията ще инвестира 2,5 милиарда лири през следващите години, за да подготви производството на електромобили във фабриката си в Крю, Великобритания. Производителят иска също така да стане въглеродно неутрален до края на десетилетието включително и при производството на автомобили. Преди първият модел на ток да дойде, Bentley се надява да е предложил хибридна версия на всеки един свой настоящ модел.

0 от 500