fallback

Механик определи Toyota Supra като „бездънна яма за пари“

Големият проблем на спортното купе са сложните агрегати на BMW (ВИДЕО)

Популярният американски автомобилен механик Скоти Килмър, който е известен със своята откровеност, даде своето мнение за един от най-популярните спортни модели на планетата - Toyota Supra. В отговор на въпрос на собственик на колата, който попита дали тя е надеждна в дългосрочен план, американецът я определи като „бездънна яма за пари“.

Според Килмър, който има собствен канал в YouTube и често от него дава съвети на автомобилни теми, купето с две врати определено ще изпразни джоба на собственика си. А причината е, че Supra е по-скоро продукт на BMW, а не на Toyota.

Механикът посочва, че баварската марка произвежда надеждни двигатели и трансмисии, но използва много сложни технологии за създаване на части, които впоследствие значително увеличават разходите за ремонт. Килмър е категоричен, че новата Supra няма нищо общо с автомобилите на Toyota и посочва аргументите си за тома.

Основният е, че новото поколение на спортния автомобил се произвежда в завода Magna Steyr в Грац, Австрия, на същото място като роудстърите на BMW, които с възрастта се превръщат в „прахосмукачки на пари“. Серията Toyota Supra A90 е построена на базата на BMW Z4, като моделите имат обща платформа, двигатели и трансмисии (както механични, така и автоматични). Дори електронната чистачка е направен от компания, която работи само с BMW.

Моделите се различават само в настройките на задвижващите си агрегати и по панелите на каросерията. На табелките на Supra дори е изписано „Произведено от BMW“, категоричен е механикът и припомня, че дори сервизните акции на модела на Toyota се организират от BMW. Последната беше заради неправилно монтиране на предпазния колан на шофьора.

Снимка и видео: YouTube

fallback
  • #4
    А3 ( преди 1 година )
    Този не е никакъв механик, а обикновен влогър или там както ги наричат, и супер безообразно лъже в клиповете му.
  • #3
    Владо ( преди 1 година )
    То проблемът е именно в това - че не е японско.Немска технология в австрийски завод.Никой любител на Toyota не харесва тази Supra.Защото като замисъл, технология, изпълнение, платформа, агрегати няма нищо общо с продукт на Toyota.Но такъв е живота - глобализация...
  • #2
    анонимен ( преди 1 година )
    Няма как да очакваш високи технологии от японско. Те са в Европа и САЩ, а напоследък и в Корея и Китай, макар и в по-малка степен.
  • #1
    BMW ( преди 1 година )
    BMW Break My Wallet
fallback
Последни