fallback

Илон Мъск: След нас най-добри са Volkswagen

Шефът на Tesla смята, че германците са на прав път, сравни ги със стартъп

Илон Мъск смята, че Volkswagen е компанията, която е направила най-голям прогрес по отношение на електрическите автомобили, освен самата Tesla, в интервю за Financial Times. Шефът на американската компания всъщност бе попитан кой стартъп го е впечатлил най-много, но избегна директен отговор и даде изненадващ отговор.

Вместо да посочи някоя от актуалните стартиращи компании като  Rivian, Lucid, Nio и подобни, Мъск посочи традиционния автопроизводител Volkswagen. "Мисля, че компанията направи най-голям прогрес, освен Tesla, разбира се. Всъщност VW не е точно стартъп, но би могъл да бъде разглеждан като такъв по отношение на електромобилите. Така че, да - VW се раздава най-много на фронта на електрическите автомобили".

Разбира се, всеки традиционен автомобилен производител, който е започнал да прави и електромобили може да се разглежда като стартираща компания в това отношение, но фактът, че Мъск номинира Volkswagen, а не някоя друга компания, е показателен. Това можа да има или няма общо с приятелските отношения, които южноафриканският предпричемач има с шефа на VW Group Херберт Дийс.

Двамата главни изпълнителни директори си признаха постиженията един на друг при електрическите превозни средства, размениха тестови шофирания на Tesla и електромобили на VW, като Дийс дори покани Мъск да се обърне към 200 мениджъри на Volkswagen чрез видео разговор през октомври 2021 г. Коментарът на Мъск за това, че VW е втори в сферата на електромобилите след Tesla, може да се разглежда като връщане на един от многото комплименти, които Дийс направи на Мъск и Tesla през последните месеци.

Извън Volkswagen, шефът на Tesla вижда сериозна конкуренция от страна на все по-добре развиващите се китайски производители. "Мисля, че има някои много силни компании от Китай. В страната има много суперталантливи и здраво работещи хора, които имат силно доверие във възможностите за производство. Там работят много здраво и за разлика от Америка, където хората се опитват да не ходят на работа, са сериозно посветени на труда".

Все пак, Илън Мъск не посочи нито един китайски производител на електромобили директно, но фактът, че Tesla отвори завод в Шанхай, му позволи много добре да види уникалната перспектива на местната работна етика и това колко бързо се движат нещата на пазара на електрическите превозни средства в Китай.

fallback
  • #3
    анонимен ( преди 2 години )
    То не може само за наркотици да даваш пари
  • #2
    анонимен ( преди 2 години )
    Мъск е аут събира сега пари от телефони че проектите му се провалят един след друг Тесла Спейс екс са аут
  • #1
    анонимен ( преди 2 години )
    Не греши.
fallback
Последни