IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Мъск купува Twitter за 44 млрд долара

Шефът на Tesla обеща да направи социалната платформа по-добра от всякога

Бордът на директорите на социалната платформа Twitter прие предложението на милиардера и предприемач Илон Мъск за закупуване на компанията, съобщава CNBC. Както е известно, Мъск е главен изпълнителен директор и основен акционер в най-големия производител на електромобили - Tesla.


Илон Мъск


„Свободата на словото е основата на функциониращата демокрация, а Twitter е цифровият градски площад, където се обсъждат въпроси, жизненоважни за бъдещето на човечеството“, посочва Мъск в съобщение, в което се обявява сделката на стойност 44 млрд. долара. 

„Искам също така да направя Twitter по-добър от всякога, като подобря продукта с нови функции, като направя алгоритмите с отворен код, за да повиша доверието, да победя спам ботовете и да удостоверя автентичността на всички хора. Twitter има огромен потенциал – с нетърпение очаквам да работя с компанията и общността на потребителите, за да го отключа”, добавя изпълнителният директор на Tesla Inc., който е най-богат човек на планетата. 

Сделката е единодушно одобрена от борда на компанията и се очаква да бъде завършена по-късно тази година. Мъск си осигури 25,5 млрд. долара дълг и ще предостави около 21 млрд. долара собствен капитал за финансиране на сделката.

Пазарната капитализация на Twitter се оценява на 39,50 млрд. долара към април 2022 г., с което компанията се нарежда на 441-о място в света по пазарна стойност.

Още за сделката - четете в Investor.bg

0 от 500
  • #6
    1 rate up comment 0 rate down comment
    До долния ( преди 1 година )
    Да смяташ, че twitter не е вид бизнес, означава само, че си много зле. Погледни колко струва и ми кажи това, ако не е бизнес как може да има такава огромна цена?
  • #5
    1 rate up comment 1 rate down comment
    До долния ( преди 1 година )
    Всъщност при twitter въобще не става въпрос за бизнес, защото първоначално ще му е само разход, а му е нещо като хоби да пише там. Нещо като рибарите. Да не мислиш, че са на печалба с ловенето на риба? А бизнеса с тесла си върви. Само за последното тримесечие изкара 23 милиарда оттам
  • #4
    0 rate up comment 4 rate down comment
    тесла ( преди 1 година )
    Явно автомобилите Тесла са "тесла" и се преориентира към по прозаични бизнеси ;-)
  • #3
    2 rate up comment 0 rate down comment
    До долния ( преди 1 година )
    Първият ти смислен коментар, но отново написан по възможно най-малоумния начин.
  • #2
    1 rate up comment 1 rate down comment
    IM-дртiйYайтБoй! ( преди 1 година )
    И какво общо има тази вече доста известна новина от последната седмица със самите коли, с авто-медийните публикации и с авто-парка и обновяването му, респ. ню моделс, питам се аз и не хващам изобщо връзката... ТЕСЛА - SPACE + ТУИТТЪРА са различни бизнес-начинания и страни на един млад предприемач, визионер и бизнес-МЕН, това е.
  • #1
    4 rate up comment 2 rate down comment
    VAYK ( преди 1 година )
    Трябваше да си купи някоя автомобилна компания:)