IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW: Големите екрани излизат от мода

Още един производител споделя същото мнение

Гигантските информационно-развлекателни системи със сензорен екран може да изчезнат от пазара. Поне на това мнение са ръководителите на две от луксозните марки – BMW и Polestar, съобщава The Drive.


дисплей


Според Матиас Юнгханс - ръководител на BMW i Interior Design, значението на големия екран в салона вече не е от такова значение. „Аз лично съм убеден, че рано или късно ще оставим зад себе си тези черни стъклени повърхности в интериора на автомобилите ни. Когато имате нужда от интерфейс, той може да се появи навсякъде, за да ви бъде подръка“, обяснява дизайнерът.

И докато твърдението на представителя на BMW звучи като научна фантастика, според мениджъра по интериорен дизайн на Polestar - Кони Бломе, екраните на информационно-развлекателната система просто няма да бъдат нещо, върху което да се фокусираме.

„Всяка технология достига своя връх, като това важи и за екраните. Просто през по-голямата част на пътуването трябва да се наслаждаваме повече на гледката навън, отколкото на екраните“, смята Бломе.

През последните години производителите на на луксозни автомобили преместиха повече система върху сензорния екран, но явно вече се търсят и други решения. Коментарите на представители на BMW и Polestar отразяват и решенията на марки като Jaguar и Honda, където избраха да игнорират напълно тенденцията в полза на физическите бутони.

Това показва, че не всички в индустрията са съгласни с тенденцията, която по същество беше започната от Tesla с Model S. Тогава повечето производители се подиграваха на компанията от Калифорния, но постепенно започнаха да копират нейните решения.

0 от 500
  • #9
    5 rate up comment 0 rate down comment
    да де... ( преди 1 година )
    за това ли бенвето сложи най-големия екран в най-големия бобър - 7-а серия, новата!?
  • #8
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Пропов ( преди 1 година )
    Екраните изчезват по спешност защотоооо... няма чипове за тях. Айде да не се баламосваме! Аз лично също не ги искам и се радвам на ситуацията. Но народът масово се прехласва по шареното дето мърда, танцува, пее.
  • #7
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Sameman ( преди 1 година )
    Дано се отървем бързо от това недоразумение!
  • #6
    14 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Може ли да върнете дизайнерите, отпреди 10-15-20г, когато колите вътре бяха доста стилни, а не като компюър-център в момента? Екрани / телевизори отвсякъде.. Отврат. Нищо против екран, но над 10" е излишно.
  • #5
    10 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Ох горкия. 32 инчови те екрани на задните седалки никога не са били модерни и въпросът е защо вие решихте да сложите там "телевизор"? На никой друг освен на BMW не му дойде на ума да закрият гледката към пътя на пътниците на задната седалка с екран. Сега, няколко месеца след представянето на тази изцепка, се сетиха че "модата" била отминала. Ами не не е отминала, а никога не я е имало. Екранът до шофьора плюс физически бутони за най-важните функции са напълно достатъчни.
  • #4
    7 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Ако китайците искат екрани, това означава и вие ще имате такива, колите си ги правят според тамошните изисквания защото те купуват 1/3 от всички коли от луксозния сегмент.
  • #3
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Мечик Пухсон ( преди 1 година )
    Глупости. Колкото повече - толкова повече.
  • #2
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Автор ( преди 1 година )
    "значението на големия екран в салона вече не е от такова значение" - добре казано, хахаха.
  • #1
    11 rate up comment 0 rate down comment
    VAYK ( преди 1 година )
    Онези, които гледат филми и играят игри на тях са на друго мнение:)))