IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

VW Group показа 3 бъдещи евтини електромобила за Европа

Моделите от марките Volkswagen, Cupra и Skoda ще се правят в Испания

Volkswagen Group публикува снимки на 3 бюджетни електрически превозни средства, предназначени за европейския пазар. Те ще се предлагат под марките Cupra, Skoda и Volkswagen, като трябва да излязат на пазара през 2025 г.


VW ID.Life


Главният изпълнителен директор на концерна Херберт Дийс посоча, че това ще бъде „градски електромобили, които ще улеснят достъпа до електрическа мобилност и ще позволят по-бърз преход към „зелен“транспорт”. Те ще бъдат построени на платформата MEB Entry - опростена модификация на основата, която послужи като основа за електрическите VW ID.3 и ID.4.

Дийс показа и дизайнерски скици на трите модела, като разкри подробности за тях. Електромобилът на Volkswagen ще се казва ID.Life, като концепцията с това име е била готова, но е отхвърлена, така че серийният вариант ще бъде напълно преработен. Колата изглежда по-квадратна и прилича на ID.3.


Cupra

Skoda

Моделът на Skoda е предназначен да замени Citigo-e iV. Това ще бъде един от първите модели на компанията, разработен в съответствие с новата дизайнерска философия Modern Solid. Електрическият автомобил с марка Cupra, на свой ред, ще покаже развитието на идеите зад концептуалния автомобил UrbanRebel от 2021 година. Това е хечбек, който вече е с 5 врати.

Трите модела ще бъдат произвеждани в нов завод на VW Group, в който за целта ще бъдат инвестирани 10 млрд евро. Там ще се правят и батерии, като строежът на предприятието стартира в началото на 2023 г., а конвейерите трябва да започнат работа на пълни обороти през 2026 г.

Снимки: Volkswagen

0 от 500