IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ferrari ще променя играта и с нов V12 двигател

Агрегатът ще бъде поставен на първия SUV на марката

За тези, които се бяха притеснили, че Ferrari ще се откаже от V12 двигателите, има добра новина. Италианската компания разработва на изцяло ново 12-цилиндров агрегат, който ще дебютира при превозно средство, „променящо“ играта.

Ferrari V12


Други подробности не бяха съобщени, но все пак изявлението на производителя от Маранело подсказва за какво става дума. Ferrari използва фразата „Heart Of A Thoroughbred“ в тийзъра на своят уебсайт, което почти сигурно сочи към едно превозното средство – първия SUV на марката Purosangue.

В превод от италиански името на модела се превежда като „чистокръвен“, а „Heart Of A Thoroughbred“ означава „сърцето на чиста порода“, така че връзката е очевидна. Няма други доказателства, че новият V12 ще бъде поставен на Purosangue, а в тийзъра се вижда само снимка на мотора с надпис Ferrari, разположени на видно място в горната част на блока.

За първия SUV на италианската марка е известно само, че ще дебютира по-късно тази година. Според информациите, Purosangue може да получи хибридния агрегат с V6 двигател на модела 296 GTB, но има слухове и за V8 мотор. Сега вече става ясно, че моделът вероятно ще се предлага и с V12.

Във всички случаи обаче именно Purosangue ще бъде моделът, който ще „промени играта“, както твърдят от Ferrari. Спортният SUV ще се произвежда и продава в ограничен тираж, като няма съмнения, че той ще бъде изкупен веднага след излизането на пазара.

Снимка: Ferrari

0 от 500