IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ferrari най-после показа как ще изглежда Purosangue

Производството на първия кросоувър на марката ще стартира съвсем скоро

Италианският производител Ferrari пусна първо официално изображение на модела си Purosangue, с който марката ще дебютира при кросоувърите. От него може да се добие ясна представа за това, как ще изглежда предната част на автомобила, като едновременно с това потвърждава автентичността на изтекли снимки, направени преди няколко седмици.


Ferrari Purosangue


Purosangue официално ще бъде най-високият модел в гамата на Ferrari, като ще поучи увеличен просвет, масивни въздухозаборници на предната броня. Решетка на радиатора няма, като дизайнерите залагат на лента, свързваща LED-фаровете. Последните са вдъхновени от суперколата SF90 и следват линиите на издутите предни калници.

По-рано изтекли снимки разкриват още повече от екстериора на автомобила. Профилът включва черни арки на калниците и странични облицовки на праговете, джанти с пет спици, както и изваяна, аеродинамична линия на покрива. Задната част е агресивно оформена със светлини в стил 296 GTB с интегрирани вентилационни отвори и четири изпускателни тръби в областта на дифузьора.


Ferrari Purosangue


Засега от Ferrari дори не загатват задвижващите характеристики на Purosangue. Най-вероятно първият кросоувър на марката ще получи хибридния агрегат на 296 GTB, състоящ се от 2,9-литров V6 с двоен турбокомпресор и електрически двигател с обща мощност от 819 к.с.

Друг вариант може да бъде хибридният V8 с двойно турбо и 1000 к.с., поставят на флагмана SF90 Stradale. Не се изключва и вариант с атмосферен 6,5-литров V12 двигател от 812 Superfast/Competizione, който може да генерира до 819 к.с.

Със сигурност всичко ще стане ясно съвсем скоро, защото Ferrari стартира рекламната кампания за съперника на Lamborghini Urus и Aston Martin DBX707. Производството на Purosangue ще започне през 2022 г., като първите доставки се очакват през 2023 г.


0 от 500