IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

3D-осветление и подвижен екран - Hyundai представи салона на бъдещето

Повечето от тези технологии са готови за използване в серийни автомобили

Подразделението Hyundai Mobis, което отговаря за компонентите и високотехнологичните разработки в структурата на корейския концерн, представи концепцията за интерфейса на водача на бъдещето.


Hyundai Mobis


Новата технология се казва COMFI, като името очевидно не е подбрано без причина и е подобно на английското прилагателно comfy („удобен“), тъй като на първо място става дума за повишаване на комфорта чрез редица оригинални решения. Всъщност това обаче е съкращение, съставено от думите Comfortable („удобен“), Optimized („оптимизиран“), Movable („мобилен“), Functional („функционален“) и Illuminated („осветен“).

За да оправдае всичко това, COMFI разполага с прожекционен екран на централната конзола и плъзгаща се маса от страната на предния пътник с прожекционна клавиатура, подвижен контролер – тип „шайба" с часовник, акустика Blooming Sound System с три индивидуално регулируеми високоговорителя, прибиращ се волан и прибиращи се екрани на камерите.



Технологията включва още част от централния дисплей, която се движи между водача и пътника, специална вентилационна система с функция за осветление, пречистване на въздуха и ароматизиране, обемни осветителни елементи на предния панел и във вътрешната част на вратите.

От Hyundai Mobis подчертават, че въпреки че COMFI е само концепция, всяко едно от решенията, представени на него, е готово за масово производство в момента. Тоест в обозримо бъдеще можем да видим нещо подобно на серийните модели на марките Hyundai, Kia и Genesis.
Снимка и видео: Hyundai


0 от 500
  • #1
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Мисля, че субтитрите на филмите ще се четат добре на екрана. На другия може да си закачиш пък плейстейшън, А на друг да върви в това време ютуб, за да е наистина пълноцено изживяването и управлението на автомобила. Добре са го измислили!