IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какъв е бил трафикът преди 100 години?

Задръстванията в големите градове съвсем не са от вчера (ВИДЕО)

Едно интересно видео, което набира скорост в интернет пространството, привлече вниманието ни. То показва какъв е бил трафикът в големите градове по света през 20-те години на миналия век. По-конкретно този кратък реновиран филм ни потапя в улиците на Берлин, Париж, Чикаго и други 100-годишни градове.


трафик


Дори не е нужно да развивате въображението си - видеоклипчето, което е компютърно осъвременено, ни предава атмосферата изключително добре. И ни показва, че задръстванията в големите градове съвсем не са от вчера.

Мнозина смятат, че задръстванията и натовареният трафик по улиците са характеристика изключително на съвременните мегаполиси. Оказва се, че това въобще не е така. Тази бъркотия продължава цял век. Тоест хората и тогава, и сега не могат да разберат как да решат проблемите на трафика.



Кадрите, които ви показваме са възстановени канала NASS, който е специализиран в реставрацията на филми. В това видео можем да разберем и по какво се е различавал трафикът в различните градове по света преди един век.

0 от 500
  • #5
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Мемфис ( преди 1 година )
    Голямо удоволствие е да гледаш живота на хората в цивилизованият свят преди повече от век! Отдавна не бях се забавлявал так!!!!
  • #4
    10 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Гледам САЩ преди 100г. По-голям трафик от София днес и по-добри пътища от София днес. Широки платна, гладък асфалт, няма дупки. А по времето согато е правено това видео, София е била 50-60000 души насерение, вероятво с общо 10 автомобила, черни пътища и вероятно вълнообразен паваж в центъра.
  • #3
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Интересно видео, да видиш преди 100г. какво е било и сега. Дядо ми ми е разправял интересни неща, но от 50-те години, а и като знам, че сме едно 30г. след западняците и ми се реве.
  • #2
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Навсякъде автомобили, а забелязахте ли че в Берлин повечето са коне, велосипеди и триколки?
  • #1
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Зависи най-вече от улицата, но прекалено ниската скорост е като цяло проблема. Затова и ограниченията трябва да се слагат на база ширна на улицата, а не по псевдо Еко съображения. 30 по тесните, еднопосочни по центъра или кварталите. Всичко други 50, ако са тип Цариграско 80 (особенно излизащи от града, за да отвеждат трафика). Принципа на фунията е, елементрано.