IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шефът на Dacia: Поскъпването на колите ще се ускори много

Новите регулации като GSR2 и Euro 7 ще тласнат цените още нагоре, смята Дени Ле Вот

Новите автомобили в Европа поскъпнаха драстично в последните няколко години, но това е само началото, ако се вярва на Дени Ле Вот, главния изпълнителен директор на Dacia. С идването на бъдещия екологичен стандарт Евро 7 поскъпването ще се ускори, твърди френският мениджър в интервю за AN Europe.
   
        
Дени Ле Вот, CEO, Dacia, Lada     
   
    
Ле Вот посочва за пример сегмента на компактните кросоувъри, където преди десетилетие средната цена бе малко над 20 000 евро, а сега е 33 000 евро. "С Евро 7 ще бъде много по-висока заради още по-затегнатия контрол за емисиите", смята Ле Вот, който в миналото отговаряше в Renault за източноевропейския регион, към който спада и България (специалното му интервю за Automedia.bg можете да видите тук).
   
    
10 въпроса за бъдещето на Dacia (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500
  • #4
    5 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Този ми обяснява, че е открил топлата вода, 1.2т., седем седалки, нямоло други такива, защо ли? Дачия ли са най-умните? 2г. обезценявали платформата на Рено, сложили му еднокубиков двигател и вика, то само 15 000 евро струва. Нямаме конглокенция. Е колко да е? Аз не бих дал повече от 20 000 лв. за това и то с много условности. Гледах тест, до 130 км. вика тестера не се налага да викаш в салона при разговор.... Какво повече да говорим.
  • #3
    4 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Е я ми кажи един друг 7 местен автомобил с 1.0 двигател? Продават ти уж лекичък автомобил със 7 места, по-оборудван гони 38 хилки с моторетка от косачка. А какъв е разходът?
  • #2
    11 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    По-скъпи, но с по слаби двигатели. Дори и да се решиш за Джогер, то двигателя отказва. 2022г. се върхнахме във времената на пунтови двигатели с по 60 кс., но сегашните нито са толкова корави, нито цените са като оттогава...........
  • #1
    15 rate up comment 4 rate down comment
    Въпрос ( преди 2 години )
    А като станат скъпи кой ще ги купува и колко ще продадете?