IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Защо BMW Z8 е една от най-добрите инвестиции?

Само за 3 години препродажбата на този модел донесе солидна печалба на собственика си

Някои хора твърдят, че BMW Z8 е най-красивата кола на всички времена. Това може да подлежи на дебат, но фактът, че нейната стойност непрекъснато нараства няма как да бъде оспорен. И резултатът от наскоро проведен търг го доказва.


BMW Z8


При излизането си от завода на BMW през 2002 г. този стилен роудстър струва 129 000 долара. Баварците произвеждат около 5700 бройки за цял свят, което означава, че моделът не е чак толкова рядък, но това все пак позволява на собствениците му да направят сериозни пари. Това се случва и на аукциона на BaT.

Като цяло, Z8 е може би един от най-важните автомобили на своята ера, тъй като никога не е губил стойност, като се опита да възроди легендарния дизайн на модела BMW 507 в съвременна форма. Роудстърът се предлага с много готини функции, страхотен 4,9-литров V8 двигател, свързан с 6-степенна механична машина и дизайн, който лесно го отличава от почти всички други автомобили на пътя.


BMW Z8


Този конкретен Z8, боядисан в цвят Topaz Blue Metallic, за който ви разказваме, първоначално е продаден на онлайн-търг през 2019 г. за 189 000 долара. Още тогава цената му е с 60 000 долара по-висока от тази, която е струвал като чисто нов, въпреки че по време пробегът е над 42 000 км.

През 2022 г. автомобилът отново е изложен за продажба, като този път за него са платени впечатляващите 351 000 долара. Това означава, че само за 3 години неговият собственик е спечелил 162 000 долара и така почти си е избил парите, които първоначално е вложил, като е добавил солидна сума към тях.


Още снимки на забележителния роудстър - вижте в галерията:


Все пак това не е нов рекорд за подобен автомобил. През януари за BMW Z8 бяха платени 405 000 долара, а версиите на Alpina (те също носят името Z8) струват с до 50 000 долара повече. Резултатът от търга само доказва, че пазарът на употребявани автомобили все още е в крак с търсенето. И че закупуването на подходящото превозно средство може да послужи като чудесен начин да защитите парите или дори да реализирате голяма печалба.

0 от 500