IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tata показа първото си крос-купе и то е на ток

Предвестникът на серийния модел дебютира като концепцията Curvv

Индийският производител Tata представи концептуално крос-купе Curvv, което след няколко години ще се превърне в сериен модел. Според компанията, Curvv е проектирано по такъв начин, че да поддържа сложен баланс между ефектен външен вид, динамика и практичност..


Tata Curvv


Дизайнът на автомобила е в стила на Renault Arkana, но машината изглежда по-агресивно и по-спортно от европейските си конкуренти. Концептуалният модел е получил скрити дръжки на вратите и камери за обратно виждане вместо огледала. От компанията посочват, че крос-купето следва новата идентичност на марката, наречена Digital. Тя ще се използва от бъдещите модели на Tata.

Интериорът до голяма степен е вдъхновен от новите китайски електрически автомобили. Минимализмът цари навсякъде, като няма физически бутони, а цялата функционалност е възложена на централния сензорен екран на мултимедийната система. Пред водача е друг таблет, който действа като виртуално табло. Воланът е необичаен – има и малък сензорен панел, който ви позволява да управлявате някои функции.


Tata Curvv


В основата на Tata Curvv оригиналната електрическа платформа от второ поколение, наречена Generation 2. Тя може да се ползва за бензинови и дизелови модели, но за разлика от първата версия позволява инсталиране на по-вместима батерия и втори електродвигател на задната ос.

Именно изцяло електрическата версия на Curvv ще се появи първа на пазара, като се очаква, че тя ще има пробег от 400-500 км. След нея ще излязат и модификациите с двигатели с вътрешно горене. Индийците обаче нямат намерение да инвестират в хибридни модели, като вместо това средствата ще бъдат насочени към новата структура Tata Passenger Electric Mobility Limited (TPEML). Тя ще отговаря за разработването и внедряването на електрически превозни средства в производство, а също така за маркетинга и следпродажбеното обслужване.


Още снимки на концептуалното крос-купе - вижте в галерията:

0 от 500