IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китай създаде своe собствено Lamborghini Urus

Кросоувърът е бюджетен и хибриден, като е разработен съвместно с Huawei

Младежката марка Jetour, собственост на китайския производител Chery, показа впечатляващ на вид кросоувър с името Dasheng. SUV-моделът с хибридно задвижване е съвместна разработка на компанията-майка Chery и на производителя на смартфони Huawei, който се по-активно навлиза в индустрията чрез активно сътрудничество с различни големи марки.


Dasheng


Компанията вече предложи на държавния концерн BAIC да инсталира операционната система Harmony OS на своя модел Arcfox α-S. Освен това, Huawei проектира кросоувъра Avatr 11 заедно с Changan, а също така съвместно с концерна Sokon създаде своя собствена марка Aito, под която продава леко модифициран Seres SF5.

При създаването на модела Dasheng на Huawei се е паднало цялото окабеляване, мултимедийна система (очевидно базирана на платформата Harmony OS) и автопилот от трето ниво. Вратите могат да се отварят със смартфон, като използват технология NFC.


Dasheng


На външен вид кросоувърът повтаря до голяма степен миналогодишната концепция Jetour T-X. Отпред колата прилича на Lamborghini Urus, като това се дължи на решетката на радиатора и на характерната оптика. При „китаеца“ обаче тя е на два етажа, а освен това Dasheng обаче не е крос-купе, а по-скоро комби, което го отдалечава от италиански модел.

Характеристиките на новия SUV все още не са разкрити, но се очаква под капака да попаднат бензинови двигатели от семейството ACTECO или хибридни агрегати Kunpeng. Всички те са разработка на Chery и се поставят на последните модели на концерна.


Dasheng


Показаният преди година Jetour T-X може да се похвали с широка гама задвижващи агрегати. Стандартната версия е с 2,0-литров бензинов тубомотор с 254 к.с., а се очаква и излизането на хибриден вариант, чийто разход на гориво няма да надвишава 1 л/100 км. Предстои появата на модификация с изцяло електрическо задвижване.

Снимки: Jetour

0 от 500