fallback

Футуристичният Mercedes-Benz Vision EQXX става сериен модел

Технологиите му ще бъдат използвани в бъдещите електромобили на марката

Концептуалният прототип Mercedes-Benz Vision EQXX, който дебютира през януари 2022 г., беше проектиран за да демонстрира потенциала на Daimler в аеродинамиката, технологията на батериите и композитните материали. При премиерата от компания обявиха, че не виждат перспективи пред модела, но сега става ясно, че той може да стане сериен. Или поне частично, съобщава Move Electric.

Яркият концептуален автомобил е разработен само за 18 месеца, което по стандартите на индустрията е почти миг. Засега няма пълна яснота каква ще бъде съдбата на Mercedes-Benz Vision EQXX, но говорител на марката обяви, че някои от индивидуалните решения ще намерят място в бъдещите серийни автомобили на производителя от Щутгарт.

В случая става дума не само конкретни компоненти и технологии, но и за софтуера и дигиталните инструменти, използвани при разработката на автомобили, както и като цяло в подхода към създаването на новите модели на Mercedes-Benz.

В същото време обаче ръководителят на Mercedes-Benz - Маркус Шефер, както и главният дизайнер на марката Гордън Вагенер, намекнаха, че с определени промени както в технологията, така и в дизайна, концептуалният автомобил Mercedes-Benz Vision EQXX ще се превърне сериен електрически автомобил. Очаква се премиерата на този модел да се състои през 2024 г.

fallback
  • #3
    Ventseslav ( преди 2 години )
    Fiat multipla е много по хубав от тази грозотия
  • #2
    анонимен ( преди 2 години )
    Значи аеродинамиката е дял от динамиката на флуидите дял от физиката там мерцедес нямат принос другото са батериите там те също не са техни общо взето юерцедес сглобявят части от подоставчици по точно е да се каже че мерцедес са фирма от миналото
  • #1
    анонимен ( преди 2 години )
    Давайте по набързичко. Едно време всеки автомобил отнемаше десетилетие за да бъде проектиран от инженери. Сега така или иначе всички знаем, че се проектират от маркетолози и икономисти, никой няма кой знае какви очаквания за качество, така че какъвто и *** да пуснете, все ще се купува на баснословни цени и с голяма печалба.
fallback
Последни