IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-мощната Skoda Yeti в света се продава

Собственикът на автомобила го оценява на 36 000 долара

Кросоувърът Skoda Yeti се произвеждаше от 2009 до 2017 г., като стана първият представител на SUV-линията на Skoda и беше фокусиран върху практичността, а не върху мощността. Един от собственици на модела обаче е решил да докаже, че колата може да бъде и много мощна, като я превърна в истинско чудовище.


Skoda Yeti


Това Yeti е произведено през 2015 г., като стандартният му двигател е заменен от 2,5-литров TFSI двигател с турбо от Audi RS 3 Sportback, чиято мощност беше увеличен от стандартните 340 на 492 к.с. От германския хот-хеч кросоувърът получил и DSG скоростна кутия с двоен съединител, система за задвижване на всички колела, мощни спирачки и понижено окачване.

Процесът на трансформация от обикновен семеен кросоувър до „крал на пистата“ е отнел три години. А за допълнителната мощност подсказват ниският просвет, колелата от Audi S3, двойните овални тръби на изпускателната система и масивният спойлер. Релсите на покрива са премахнати, а емблемата на Skoda е отстранена от капака.


Skoda Yeti


Каросерията е боядисана в цвят Range Rover Carpathion Grey. Решетката, броните и корпусите на страничните огледала също са боядисани в черно. В кабината са поставени кожени спортни седалки от Audi S3, а воланът, инструменталният панел, лостът за превключване на скоростите и блокът на педалите, изрязани отдолу, са наследени от RS3.

Централната конзола вече се отличава с мултимедийна система от предишното поколение Audi MMI. Уникалната Skoda Yeti се продава в eBay, като собственикът иска 34 000 долара за колата.


Още снимки на най-мощната Skoda Yeti - вижте в галерията:


0 от 500