IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Грешки при потеглянето, които убиват автомобила

Небрежното отношение на шофьорите почти винаги води до сериозни повреди

Не всеки шофьор спазва правилата за управление на превозно средство. Освен това, мнозина просто не са чували за тях и вярват, че съвременните технологии са предназначени да работят при всякакви условия. Въпреки това, дори популярни и надеждни автомобили могат да се развалят във всеки един момент, ако водачите не спазват най-простите изисквания, които са посочени от производителя.

Най-голяма вреда на автомобила причиняват грешките, допуснати в първите минути след стартирането на двигателя. Някои от тях може да имат дори фатални последици за превозното средство и затова задължително трябва да бъдат избягвани от човека зад волана.

Грешки при потегляне, които убиват автомобила (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #5
    36 rate up comment 2 rate down comment
    НЯКОК ( преди 2 години )
    ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ!!!
  • #4
    37 rate up comment 3 rate down comment
    Шофьор ( преди 2 години )
    Ръчната спирачка се дърпа на по-новите автомобили защото са оборудвани с демферни маховици и когато я оставиш само на скорост натоварваш пружините му а той е доста скъп.
  • #3
    59 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    През зимата ми е замръзвала ръчната, после нови накладки и цилиндърчета. Оттогава ръчна ползвам само лятото.
  • #2
    11 rate up comment 67 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Ето заради тези причини може да определим двг-то като архаична технология, която много скоро ще остане в миналото. Електрическите автомобили нямат нито един от горните недостатъци.
  • #1
    81 rate up comment 4 rate down comment
    Една забележка ( преди 2 години )
    Инструкциите на "бащите и дядовците" са абсолютно верни. Кола с ръчна кутия ВИНАГИ се паркира на скорост + ръчна спирачка. Само на ръчната не може да се разчита. Жилото може да се скъса и да стане инцидент. Особено когато колата е спряна на по стръмен наклон и особено за по тежка кола, джип, бус, камион е задължително. Само ръчната спирачка се ползва когато двигателя работи и сме спрели за малко или трябва излезем за момент без да гасим двигателя.