IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Чували ли сте за този полустъклен Saab?

Автомобилът е с динамика на суперкола и с кратка, но цветна филмова кариера

В историята на марката Saab няма много концепции. Както, като цяло, и серийни модели. Но през 80-те години на миналия век в линията на шведската компания се появи една много бърза двуврата кола, способна да се опъне на спортни автомобили от известни марки като Ferrari и Porsche! Днес ще ви разкажем за тази кола, която определено попада в графата „Стари, но не безполезни“. Става дума за прототипа Saab 900 Turbo EV‑1.

Историята на полустъкления Saab (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500
  • #3
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Никича ( преди 2 години )
    Опел и Сатурн са мноооого далеч от SAAB Макар силното влияние на американците ,шведите останаха верни до края на колите които са правели от по-рано За сведение на анонимния драскач под коментара ми ще добавя ,че марката е дала много на света с инженермите си решения и изобретения ,нищо ,че автомобилите им бяха продадени на американците и в по-късните си години споделяха някои неща като ходовата част с ОпелSAAB са били и винаги ще останат като ТОП автомобилен производител!
  • #2
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    "И не, буквите EV в името му не загатват за електрическия пълнеж .."?!?! Има ли други видове "пълнеж" - може би дизелов, бензинов, газов?:)))
  • #1
    11 rate up comment 1 rate down comment
    IM-дртiйYайтБoй! ( преди 2 години )
    В края на миналия и началото на настоящия век великата легендарна и любима на много истински авто-ценители марка показа на няколко изложения 2 жестоки прототипа - 9-Х и 3-Х; като залегналите в тях яко прогресивни тогава идеи впоследствие успешно бяха реализирани от водещи ЕВРО-премиуми /МБ, БМВ, VW/. Така напр. знам, че 9-Х беше кола тип 4-в-1: спортно купе, хечбек, кабрио, дори пикап, който можеше да носи чрез задната си разгъваща се платформа - 2,2 ТОНА ЛОС на гърбината си...ВЕЛИКАНИ