IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте как се справя Ford F-150 Lightning в екстремни условия

Електрическият пикап без проблем изтегли 4,5 тона (ВИДЕО)

Компанията Ford пусна видео, показващо възможностите на електрическия пикап F-150 Lightning. Идеята е да се покаже, че машината може да се справи с тежко натоварване не по-лошо от аналозите, работещи с класически двигатели с вътрешно горене.


Ford F-150 Lightning


По време на пробното шофиране предсерийна електрическа кола тегли ремарке с тегло над 4500 кг по някои от най-трудните участъци от американските магистрали. Първата част от изпитанието е проведена в студен зимен ден на 13-километров участък от магистрала I-70 в американския щат Колорадо.

Този път се характеризира с рязка промяна на надморската височина (повече от 3 километра), като температурата на въздуха по време та тества пада под минус 18 градуса по Целзий. Освен това силните ветрове създават допълнителни затруднения за електрическия автомобил.



След това екипът на Ford закара пикапа до язовир Дейвис, който пресича границата между Аризона и Невада. Разположен между Лас Вегас и язовир Хувър на щатски път 68, пътят с дължина 18,3 км се характеризира с много високи температури, които достигнаха до 48 градуса по Целзий.

Въпреки тежките метеорологичните условия F-150 Lightning с 4536-килограмово ремарке преодоля безпроблемно и двете трасета. От компанията посочват, че големите промени във височината са оказали сериозно натоварване върху електромоторите, но като цяло представянето на пикапа е оценено като „безупречно“.



При представянето на модела преди година Ford обяви, че пикапът може да тегли ремаркета с тегло 3493–4536 килограма. Възможностите за теглене на конвенционален модел от този клас зависят от двигателя и от редица други параметри, като достигат до 6350 кг.


0 от 500