IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla пуска безплатно зареждане в цяла Полша и Словакия

Компанията на Мъск продължава да помага на нападнатата Украйна

Американският производител Tesla участва активно в подпомагането на украинците по различни начини, след като Русия нахлу в страната им. По-рано компанията обяви, че предлага безплатно зареждане в районите около Украйна и то не само за собственици на Tesla, но и за всички електромобили. А главният изпълнителен директор Илон Мъск пусна услугата Starlink на SpaceX, като пренасочи допълнителни спътници над атакуваната държава.


Tesla


Сега Tesla прави поредната си стъпка в подпомагане на украинците, като разширява безплатния достъп до всички свои зарядни станции в Полша и Словакия. По-рано тази услуга беше достъпна само в някои райони на засегнатите от бежанската криза държави, като тя отново ще важи за всички собственици на електрически превозни средства. Tesla разполага с 9 станции Supercharger в Полша и с 4 в Словакия, където предстои да бъдат открити още 3.

Компанията на Мъск се включва активно и в подпомагането на група хора, притежаващи електрически превозни средства, които се събират на границата с Украйна и осигуряват както транспорт, така и друга помощ за напускащите нападната от Русия страна. Тяхното предимство е, че не се нуждаят от горива, чиято цена и без това продължава да расте.

Това не е първият случай, в които американският производител на електромобили предлага безплатно презареждане по време на бедствие. В САЩ компанията направи безплатни някои Supercharger, когато се появиха прогнози, че районите, в които те се намират, ще бъдат ударени от урагани. Освен Tesla временно отключи допълнителен обхват на някои електромобили, за за може хората се измъкнат възможно най-далеч от ситуацията, без да се налага да спират, за да се заредят.


0 от 500