IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Model S Plaid най-накрая загуби на драг.... от пикап

Съперникът Chevy Silverado има 1500 коня под капака (ВИДЕО)

Феновете на Tesla вероятно няма да харесат това и ще обявят състезанието за измама. В крайна сметка обаче подобна надпревара се е състояла наистина, като в нея участват Tesla Model S Plaid и сериозно доработен Chevrolet Silverado.


Tesla Model S vs Chevy Silverado


Всеки път, когато видите два турбокомпресора да стърчат извън отсека на двигателя, трябва да сте наясно, че това е сериозна машина. Факт е също, че стандартният Model S Plaid има над 1000 к.с. под капака, като мощността се предава на четирите колела. Така на улицата той няма съперник, който да му се противопостави на ускорение на права отсечка, като това важи и за силно модифицирани автомобили.

Какво обаче се случва, когато този истински звяр се изправи срещу Chevrolet Silverado с двигател LSX V8. Моторът е получил два масивни турбокомпресора, както и множество други подобрения, за да постигне мощност от 1500 к.с. По-откаченото в случая е, че този пикап е със задвижване на четирите четирите колела. В случая се използва стандартна система 4х4, която може да изпраща мощност към предната ос.

Собственикът на този безумен автомобили (известен е само като Бето във видеото) загрява колата в режим 2WD, после преминава в 4WD и става страшно, като още първото състезание показва всичко. Моделът S Plaid с AWD е бърз, но големият стар Chevy в режим 4WD е още по-бърз. И двете превозни средства напускат стартовата линия по едно и също време, но Silverado печели със сериозна разлика на финала.



При второто състезание неправилната комуникация също води до победа на Silverado, който печели спора като цяло. Въпреки това, на Model S се дава още един шанс в трети старт по време на движение, като надпревара и в него е изключително оспорвана.

Снимка и видео: Hoonigan

0 от 500