IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Opel обяви електрическо бъдеще

Всички модели на марката в Европа ще минат на ток до 2028 г.

След шест години всички автомобили на Opel в Европа ще преминат на електрическо задвижване. През 2024 г. моделите на компанията ще получат хибридни варианти, а през 2028 г. тя ще предлага на пазарите на Стария континент само електромобили с пробег до 800 км.


Opel


От Рюселхайм, където е централата на германския производител, разкриха какви ще бъдат следващите им електрически иновации. Първата от тях е Manta-e, който ще дебютира в средата на десетилетието. Вместо спортно купе, каквото беше оригиналният модел с това име през 70-те години, Opel ще пусне компактен SUV, изграден на новата електрическа платформа STLA на концерна Stellantis .

След Manta-e на пазара ще се появят изцяло електрически версии на моделите Astra, Crossland и Insignia, благодарение на които Opel ще бъде представен в най-популярните сегменти на пазара.

За да снабди всички нови модели с батерии, Opel ще се сдобие със собствен доставчик. Това е Automotive Cells Company (ACC) - съвместно предприятие между Stellantis, Opel, Total/Saft и Mercedes-Benz, което разполага със завод в Кайзерслаутерн (Германия). До 2025 г., когато започнат доставките, се планира производственият капацитет на предприятието да бъде увеличен до 32 гигаватчаса годишно.

0 от 500
  • #4
    4 rate up comment 0 rate down comment
    \:D/ ( преди 2 години )
    Смогът над София не е дело на ТЕЦ-овете, защото софийските ТЕЦ-ове работят на природен газ. Не е и от печките, защото лятото от Витоша градът е голямо кафяво петно. Тогава откъде е?
  • #3
    3 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Колега,"чистите, тихи, и супер-бързи коли" трябва по някакъв начин да се зареждат с ток! Този ток ако е добит от централа на въглища ефекта е не нулев, а отрицателен!!
  • #2
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Обира им парите и следващия :)
  • #1
    13 rate up comment 3 rate down comment
    \:D/ ( преди 2 години )
    Заливайте ни с новини за чистите, тихи, и супер-бързи коли. Образовайте го тоя народ да се ашладиса малко. Напишете за ReVolt програмата на най-голямата фабрика за рециклиране на батерии в Европа - Northvolt Ett. Напишете за 20-годишния ресурс на клетките, произведени след 2015 (i3, Leaf и др.), което отдавна не са новини...