IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault пенсионира и комбито Talisman

Французите прекратиха производството на модела

Компанията Renault е прекратила производството на модела си Talisman за европейските пазари. Причината са ниските продажби на седана и комбито, които сериозно отстъпват като популярност на кросоувърите.


Renault Talisman


Така Talsiman последва съдбата на VW Passat, чието производство беше спряно по-рано тази година. Германците обаче оставиха комби-версията на популярния модел, докато французите се отказват и от нея.

Renault Talisman излезе на пазара през 2015 г., а през 2020 г. претърпя сериозно обновяване. Тогава в гамата двигатели на седана и комбито беше включен 1,3-литров бензинов турбомотор със 160 к.с., който се превърна в алтернатива на 1,6-литровия двигател с 225 к.с.


Renault Talisman


Моделът се предлагаше и с дизелови агрегати с мощност от 120 до 200 к.с., но той така и не получи хибридно задвижване, каквото Renault предлага за другите си нови автомобили. На Talisman не му помогна и разширяването на оборудването преди 2 години, като то включваше цифров приборен панел и система за автономно движение от второ ниво.

Освободените от Talisman поточни линии в заводите на Renault ще бъдат използвани от новия SUV на марката – Austral, който ще бъде представен следващата седмица. Кросоувърът ще използва модернизирана версия на модулната платформа CMF и така технически ще бъде максимално унифициран с Nissan Qashqai.

Снимка: Renault

0 от 500