IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda обеща уникален електромобил

Новият градски модел на марката ще се отличава от брататя си

Последният електрически градски автомобил на Skoda – Citigo, беше версия на Volkswagen e-Up, като се отличаваше единствено по емблемата си. Сега чешката компания работи върху напълно нов модел на ток, който ще бъде изграден на намалената версия на платформата VW MEB, наречена MEB Entry, съобщава Autocar.


Skoda


Този път обаче електромобилът на чешката компания ще бъде напълно различен от Volkswagen ID.2 и Cupra UrbanRebel, чиято поява на пазара е планирана за 2025 или 2026 г. Първият от тези двата модела ще представлява градски кросоувър, докато вторият ще прилича повече на хот-хеч. В Skoda искат да позиционират своя автомобил отделно, но засега не разкриват в кой сегмент ще попадне той.

„Нашите колеги от Volkswagen, Seat и Cupra се движат по-бързо в посока електрификация, докато ние се опитваме да балансираме. Съвсем скоро ще разкрием подробности за новия ни електромобил, но бъдете сигурни, че той ще се отличава от моделите на сестринските ни марки. Това ще бъде красива концепция, която идеално пасва на Skoda”, коментира главният изпълнителен директор на компанията Томас Шафер.

За разлика от използваната досега версия на платформата MEB, новата версия MEB Entry ще бъде със задвижване на предните колела, като все още не е ясно дали ще предлага възможност за добавяне на втори електромотор, благодарение на който по-мощните модификации ще получат система 4х4.

В момента Skoda разполага само с един изцяло електрически модел в гамата си. Това Enyaq iV, който вече се продава на някои пазари. Чехите се отказаха да правят своя версия на VW ID.3, като явно подхождат по различен начин към електрификацията.



 

0 от 500
  • #4
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Джоди ( преди 2 години )
    На снимката е светещата решетка на Enyaq. Tова което ще предложат на пазара ще се казва Elroq. Нещо не съм привърженик на предното предаване когато става въпрос за тежка кола.
  • #3
    2 rate up comment 0 rate down comment
    До 1 ( преди 2 години )
    И дотам свършват приликите.
  • #2
    8 rate up comment 0 rate down comment
    IM-дртиВайтБoй! ( преди 2 години )
    Така и така, не разбрах какво толкова му е ЮНИКалното на тоя мъник - нищо конкретно и съществено в тази насока: ОК, друга платформа, предно задвижване, 2 бр. ел.матори, неква друга концепция, НО какво е наистина това, което го отличава от братята му, тъй и не можах да схвана...Навярно може би - единствено и само ЦЕНАТА би го ОТЛИЧАВАЛА
  • #1
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Предницата прилича на BMW с тази решетка