IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mоже ли BMW M4 с механика да изпревари Lexus RC F с автомат?

Сблъсъкът между две спортни купета от премиум-марки е доста любопитен (ВИДЕО)

Факт е, че сегашните автоматични скоростни кутии нямат почти нищо общо с първите версии на тези трансмисии, но въпреки това на някои хора още им е трудно да приемат, че съвременните автомати могат да накарат автомобила да се движи по-бързо и по-ефективно от версиите с ръчни скорости. Може ли обаче кола с по-малка мощност и автоматични скорости да спечели състезание на права отсечка срещу автомобил с механична скоростна кутия?


BMW M4 vs Lexus


Отговор на този въпрос дава видео в YouTube, в което в драг-състезание един срещу друг се изправят две спортни купета на премиум марки - BMW M4 с механични скорости и Lexus RC F, оборудвано с автоматична скоростна кутия.

На теория BMW M4 има явно предимство пред Lexus, тъй като редовият 3,0-литров двигател TwinPower Turbo, който развива 480 к.с. и 550 Нм. Теглото на бавареца е 1737 кг, като то е по-малко от това на съперника. Дългите предавателни числа поставят M4 в неизгодно положение, тъй като смяна на предавките ще зависи от човека зад волана.

В същото време RC F се задвижва от 5,0-литров V8 двигател с атмосферно пълнене с 467 к.с. и 527 Нм. Като мощност и въртящ момент този Lexus леко изостава от BMW M4, но разликата в теглото е по-значителна – японският модел тези 1795 кг. Под капака на RC F е поставена 8-степенна автоматична скоростна кутия.



Затова и двубоят между двете забележителни коли е доста оспорван и интересен, като моделът на Lexus успява да окаже сериозна съпротива на съперника си.

Снимка видео: YouTube


0 от 500