IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как VW Golf може да победи Ferrari 488 Pista?

В случая има малка измама, но това си е подвиг (ВИДЕО)

В интернет често се появяват видеа, в които автомобили от различни класове се състезават на ускорение, като разстоянието обикновено е 400 метра (1/4-миля). Суперколата Ferrari 488 Pista често участва в подобни надпревари, но в случая тя се изправя срещу VW Golf, при това дизел от 6-ото поколение на модела. Затова и не е трудно човек да се досети какво ще се случи.


Ferrari 488 Pista vs VW Golf


Просто е невъзможно германският хечбек да спечели, освен ако няма уловка, разбира се. Точно това се случва във видеото, публикувано на YouTube-канала Driven Media. Идеята на експеримента е да се даде шанс на Golf, който стартира от движение, докато суперколата тръгва от място. За целта се провеждат няколко теста.

При първият VW Golf пресича стартовата линия с 60 мили в час (96 км/ч), като в този момент Ferrari-то потегля. Италианската суперкола със 720 к.с. и 770 Нм ускорява като ракета и изпреварва германския хечбек, под чийто капак има 105 к.с. и 250 Нм.



Следват още няколко подобни изпитания, които завършват по подобен начин. Дори при скорост от 80 мили в час (128 км/ч) на старта Golf няма шанс и отново губи състезанието. В крайна сметка обаче при 90 мили в час (144 км/ч) дизеловият Volkswagen успява да финишира, макар и с малко, пред съперника си.

Снимка и видео: Driven Media

0 от 500