IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

„Народна“ рецепта за размразяване на стъклото

След няколко минути твърдият лед ще се отлепи при най-малкото докосване на стъргалката

Всяка зима е една и съща: прозорците на автомобилите се покриват с омразен слой лед, опитите за премахване на който се превръщат в истинско изпитание, а понякога и направо в мъчение.


замръзнали стъкла


Ако времето се затопли и дойдат киша и дори дъжд, то след това, когато отново застудее ситуацията става още по-сложна. При такива условия е много важно да имате под ръка рецепта за ефективен почистващ препарат. За едно такова "народно" средство ви разказваме сега.

Има две неща, които трябва да имате предвид, когато става въпрос за поддържане на предното ви стъкло без лед. Първият момент - по-добри от купешките средства, уви, няма. Само специализирана химия ще се справи по най-добрия начин с вода, която е променила агрегатното си състояние в твърдо.


замръзнали стъкла


Тези средства не са много скъпи. Единствено внимавайте закупеният продукт да не е "менте". Но ако все пак не искате да купувате химия за размразяване от магазините има смисъл да се мисли за използването на "народни" средства.

Всъщност има много рецепти. Въпреки това, най-добре е да закупите незамръзваща течност за чистачки (за щастие през зимата те се продават на всеки ъгъл) и да вземете малко алкохол или спирт.


замръзнали стъкла


Двете течности се смесват в съотношение 5 части течност за чистачки в 1 част алкохол и се разбъркват добре. Веднага след това съставът може да се нанесе върху стъклото. След няколко минути твърдият лед ще се отлепи при най-малкото докосване на стъргалката.

0 от 500
  • #8
    8 rate up comment 6 rate down comment
    Петко Таков ( преди 2 години )
    Имам подгряване на предното стъкло и не карам руска кола,никога вече,Бога ми !
  • #7
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Бай Х ( преди 2 години )
    Сипвам 2-3литра топла вода и пускам чистачките !!! Стъклото е ТРИПЛЕКС и не се пука,а отвътре не се запотява !Изпитана във времето рецепта !!!
  • #6
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Алекс ( преди 2 години )
    #4, така е, но това не е ново. На стария ми Focus mk1 от 2002 имам ел. подгрев на стъклото отпред и отделно на антифриза (понеже е дизел и иначе загрява много бавно). Имам предвид, че не е само при скъпите коли и не е нова екстра. Сегашната ми А6-ца го няма това даже (но има печка с дистанционно поне).
  • #5
    7 rate up comment 18 rate down comment
    К2 ( преди 2 години )
    #4, що си толкова комплексирано джудже? А нормалните хора си имат гараж за колата и нищо не трябва да размразяват!
  • #4
    5 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Най важно е да не оставяте чистачките на автоматичен режим и по възможност парче картон под тях , че като залепнат си е еб... родителницата
  • #3
    19 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Откакто имам подгряване на предното стъкло, разбрах колко сме изостанали и отново колко практични са американците, които много често я имат или тази екстра, или поне подгряване под чистачките. Паля, включвам подгряването на стъклото, след минута пускам чистачките и приключвам с леда. Също така при запотяване на стъклото с един бутон с включва същата екстра и обилно обдухване и запотяването изчезва за секунда. А вие продължавайте да превеждате нелепици от руски медии.
  • #2
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Sameman ( преди 2 години )
    Най-лесният начин е, вечерта са покриете стъклото с алуминиево фолио, което обикновено се ползва при слънце през лятото. Защипва се с предните врати и сутринта си готов. С четка изтупваш фолиото и го прибираш.
  • #1
    21 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Значи алтернативата на "химия за размразяване от магазините" е народната рецепта - коктейл от незамръзваща течност за чистачки + алкохол или спирт. Както го е дала природата - чисто и естествено.