IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

VW: Няма шанс Skoda да се появи в САЩ!

Херберт Дийс отхвърли и евентуално завръщане на дизелите зад океана

Главният изпълнителен директор на Volkswagen Group - Хербърт Дийс, напоследък е доста активен онлайн, като най-често използва акаунта си в LinkedIn. Сега обаче той избра друга платформа, за да се свърже с феновете на германския производител и да отговори на въпросите им. Дийс се появи в Reddit, където организира серия и беше буквално затрупан с различни запитвания.


Skoda


Един от най-интересните въпроси към Дийс беше дали VW Group предвижда да предложи чешката марка Skoda на пазара в САЩ. Шефът на концерна категорично отхвърли подобна възможност, като заяви, че в момента пред Skoda има далеч по-важни задачи.

„Не мисля, че Skoda ще се появи САЩ. Поне за момента нямаме такива планове. Skoda вече пое груповата отговорност за пазари като Индия, Русия и навлиза в нови сегменти. Всички производствените мощности и научноизследователската и развойна дейност са напълно заети", обясни Дийс.

Както е известно, Skoda е лидер в разработването на платформата MQB-A0, която ще бъде в основата на достъпни модели на целеви пазари като Индия, Русия, Африка, Латинска Америка и страните от АСЕАН - Бруней, Камбоджа, Индонезия, Лаос, Малайзия, Мианмар, Филипините, Сингапур, Тайланд и Виетнам. Архитектурата MQB-A0 IN, предназначена за Индия, вече се използва като основа за два компактни автомобила – кросоувърът Kushaq и седана Slavia, който сменя Rapid.

Друг въпрос, който феновете на VW Group зададоха на Diess, беше относно възможността TDI-двигатели на концерна отново да се появят в САЩ след скъпото фиаско на Dieselgate. Отговорът на 63-годишния топ-мениджър също беше отрицателен: „Определено не. Микробусът обаче идва!“

Последното означава, че електрическият VW Buzz ще се предлага зад океана, но това ще стане едва догодина, докато в Европа микробусът ще се продава още през тази година. Освен това, във Volkswagen работят и над пикап на ток за пазара в Щатите.


0 от 500
  • #8
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Николай Пецев ( преди 2 години )
    Докато живеех в Канада по радиото говореха колко е добре да си вземеш Фолксваген на лизинг за 3 години, но ако искаш да си купиш кола си вземи японска и стой далече от VW поради известното им качество.
  • #7
    2 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Много ясно. Те Фолксваген са доста ниска летва за Щатите, камо ли по-евтините им копия.
  • #6
    11 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Октавий е римски император. Виж, Октавии е множественото число на Октавия.
  • #5
    6 rate up comment 8 rate down comment
    Щеф ( преди 2 години )
    Предупредихме Шкода да правят по- лошо качествени Октавий, че хората ги изкупуват и Пасат и А6 не вървят, затова и местим завода в Германия да '' оправим'' нещата. Умната
  • #4
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Веселин ( преди 2 години )
    Голям зор!
  • #3
    10 rate up comment 11 rate down comment
    А пък ... ( преди 2 години )
    рено е забранено за продажба в САЩ и Канада за нарушения в качеството и надеждността повече от 30години, колкото и да драпа натам!
  • #2
    11 rate up comment 17 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    VW: Няма шанс Skoda да се появи в САЩ! Аз пък се чудя VW какво изобщо прави в САЩ? Там освен изпаднали европейски имигранти никой нормален човек не ги купува тези кошове.
  • #1
    15 rate up comment 17 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    То на фв биклюците никой не гинще в Щятите какво остава за чехското недоразумение