IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Беларус удължи санкциите си срещу Skoda

Забраната за внос и продажба на чешката марка ще остане поне до май 2022 година

Правителството на Беларус удължи с половин година забраната за внос и продажба на различна стоки и продукти, сред които са и автомобилите на чешката компания Skoda. Санкцията ще продължи минимум до 4 май 2022 година, съобщават местните медии.


Skoda


Забраната за внос на коли на Skoda стана факт още през пролетта. Освен на чешкия производител същото ограничение беше наложено на вноса на продукти на германския производител на автомобилни масла Liqui Moly.

„За осигуряване на защита на националните интереси с оглед на недружелюбните действия по отношение на народа на Беларус се спира и забранява вноса, както и продажбите на територията на страната“, обявиха от Министерския съвет на бившата съветска република.

В отговор на тези действия още в началото на тази година от Skoda обявиха, че са готови да се откажат от спонсорството на световното първенство по хокей на лед, ако то се провежда в Беларус. Решението беше обяснено с протестите след президентските избори и опитите на властта да унищожи опозицията в страната.

В средата на януари Международната федерация по хокей на лед (IIHF) обяви, че е решила да премести мачовете от световното първенство, които трябваше по програма да се проведат в Минск. В крайна сметка всички срещи от шампионата се изиграха през май и юни в Рига (Латвия).

Снимка: Skoda

0 от 500
  • #3
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    комунистите са изключително гнусни
  • #2
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Обективно ( преди 2 години )
    си много зле.
  • #1
    20 rate up comment 4 rate down comment
    Обективно ( преди 2 години )
    "За осигуряване на защита на националните интереси с оглед на недружелюбните действия по отношение на народа на Беларус". Тоя комунистически сатрап лукашенко, тотално е загубили разсъдъка си, щом смята, че е събирателен образ на народа на беларус. Когато и да виси по дърветата, все ще е късно...