IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Maserati показа още от конкурента на Porsche Macan

Премиерата на кросоувъра Grecale ще се състои на 22 март

Италианската марка Maserati публикува нови изображения на втория кросоувър в гамата си – Grecale, като разкри и датата на неговия официален дебют – 22 март. Компанията планираше да представи модела още през миналата година, но проблемите с пандемията от коронавирус и недостига на микрочипове отложиха премиерата.


Maserati Grecale


Grecale ще играе сериозна роля в стратегията на алианса Stellantis, част от който е и Maserati. Той ще се разположи под Tonale в гамата на италиански бранд, като неговият дизайн и досега не беше тайна. Заснетият прототип е покрит с камуфлаж, но дава ясна представа за това, което трябва да очакваме от модела.

Снимки на интериора на конкурента на Porsche Macan отново не се показват, но вече е известно, че той ще бъде спортен, като основна роля в него ще играе голям екран на информационно-развлекателната система.


Maserati Grecale


Засега мистерия остават и силовите агрегати на кросоувъра. Известно е, че Grecale ще получи изцяло електрическа версия, която обаче ще се появи по-късно – най-вероятно догодина. На върха на гамата ще бъде разположена модификация с 3,0-литровия V6 с две турбини, поставян на суперколата Maserati MC20. Той развива 621 к.с., но при Grecale тази мощност ще бъде намалена.

Има слухове, че Maserati може да използва 2,9-литровия V6 от Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio. Този агрегат развива 510 к.с., но не е ясно дали на по-малкия SUV на Maserati ще получи същите характеристики.


Maserati Grecale

Снимки: Maserati

0 от 500
  • #5
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Село брат ми ( преди 2 години )
    Все шит всичко бе само дойчи го мой туй нящо
  • #4
    0 rate up comment 9 rate down comment
    v-1 ( преди 2 години )
    Леванте, Грекале, Тонале, Монале всичките са един и същи шит...Съгласен съм с първият коментар. И да Тонале е Алфа, а не Мазерати пак са препислвали с гъзовете си "журанлиситите" :)))Обаче е все тая и Мазерати и Алфа ползват едни и същи части за тези модели, само ембелмата е различна и малко интериора, но конструкцията на частите е сейм шит...
  • #3
    12 rate up comment 1 rate down comment
    Ало редакцията..... ( преди 2 години )
    Над Грекале е Леванте, а не Тонале! Той е новия модел на Алфа, не на Мазерати!
  • #2
    11 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Абе, като ти чета глупостите по-скоро ти си в момент на "проблясък" в процес да необратимо оглупяване! Карай немския нужник и си свиркай, за теб е здравословно!
  • #1
    4 rate up comment 13 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    италианското автомобилостроене е в кома, нормален човек не би си купил италиански автомобил. Ще даде много пари и ще получи ниско качество.