IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Топ 10 на държавите за най-евтина покупка на електромобил

За основа на проучването е взета цената на най-популярната кола на ток в света

Борбата за популяризиране на електрическите автомобили е тясно свързана с въпроса как да бъдат направим по-достъпни за потребителите. Изследване на портала Confused изясни в кои държави по света хората плащат най-малко и съответно най-много за покупката на електрическо превозно средство.


електромобили


За да може да отговори на тези въпроси, проучването разглежда даден електромобил и сравнява цената му на различните пазари по света. За основа е взето и най-предпочитаното превозно средство на ток – Tesla Model 3.

Оказва се, че покупката на електромобил излиза най-евтино в Макао. Там Model 3 излиза 35 577 евро. Следват Китай, Румъния, Япония и Франция. Родината на този електромобил – САЩ, се нарежда на осма позиция заедно с Пуерто Рико с цена от 44 990 долара, което е еквивалент на 39 636 евро.


електромобили


Най-скъпо Tesla Model 3 излиза в Сингапур – 73 554 евро, тъй като данъците при покупка на автомобил в тази страна са много високи. Следват Израел, Израел, Чехия и Дания. На последното място в Топ 10 е Великобритания – 51 431 евро, но в същото време там Volkswagen ID.3 е далеч по-евтин, като цените му стартират от 38 430 евро.

0 от 500