IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford представи най-екстремния си всъдеход

Версията Bronco Everglades може да гази в почти метър вода

Big Bend, Outerbanks, Badlands - Ford определено са черпили вдъхновение от някои от най-хубавите национални паркове на САЩ, когато са планирали лансирането на различните версии на Bronco. Но докато западните и югозападните щати са добре представени в гамата, коравият офроудър досега нямаше версия с името на нещо на изток от река Мисисипи.


Ford Bronco Everglades


Сега от "Синия овал" се поправят, с представянето на новия Ford Bronco Everglades, кръстен на едноименната защитена зона в южната част на щата Флорида. И моделът определено е вдъхновен от огромните блата на националния парк, тъй като е представен за доста способен в преодоляването на кал и вода и е една от версиите за най-екстремен оф-роуд в гамата.

За да може да се справи с препятствия като дълбока кал и вода, инженерите са преместили ключови компоненти от трансмисията на Bronco Everglades. Това позволява на всъдехода да гази в до 92,5 см вода (36.4 инча) или с близо 8 см повече от следващата най-близка офроуд версия. В помощ на способностите е и фабрично монтиран шнорхел, който подобрява въздушния поток към двигателя при екстремни условия.


Ford Bronco Everglades


"Блатният" всъдеход е с ексклузивни 17-инчови джанти, на които са монтирани 35-инчови кални гуми Goodyear. Налични са нови уширители на калниците със специални окраски, които са по-широки от тези при стандартните модификации на модела.

Новата модификация е с усилена стоманена броня отпред, в която е вградена мощна лебедка с теглителна сила от 4500 килограма (10 000 либри), снабдена с 30-метрово синтетично въже, която да извади машината ако все пак се "заглави" в тинята. В бронята е интегриран и предпазен булбар.


Ford Bronco Everglades


За задвижването на Everglades се грижи добре познатия и от останалите версии 2,3-литров турбобензинов двигател EcoBoost, с максимална мощност от 300 к.с. и въртящ момент от 440 Нм. Двигателят е стикован с 10-степенна автоматична скоростна кутия, която предава тягата към четирите колела с помощта на системата за тежки терени G.O.A.T.

Сред останалите "екстри" на новата версия на Ford Bronco, са водоустойчивият интериор от винил и гумените стелки, които позволяват да измиете машината с пароструйка и отвътре. Новият модел се предлага в няколко "природни" цвята като пустинен, зелен, сив и черен, а стартовата цена започва от 54 495 долара.

Повече снимки на Ford Bronco Everglades вижте в галерията:

0 от 500
  • #4
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Who Cares ( преди 2 години )
    анонимен ( преди 8 часа )Много хубава джипка. След няколко години като почнат да ги вкарват втора употреба от САЩ може да си взема такава.***Освен ако дотогава не се усетиш, че няма да можеш да и платиш бензина...
  • #3
    0 rate up comment 7 rate down comment
    GM ( преди 2 години )
    Съобщение от GM: днес времето ще е дъждовно и по пътищата няма да срещнете Форд Бронко.
  • #2
    1 rate up comment 7 rate down comment
    А бе ... ( преди 2 години )
    той гази водата ама като завали дъжд спира да работи и стачкува!
  • #1
    9 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Много хубава джипка. След няколко години като почнат да ги вкарват втора употреба от САЩ може да си взема такава.